PSD dar cu galben #HaiÎnStradă

De fiecare dată când te opui măsurilor totalitare, antiumane, imorale, iliberale și, mai ales, ilegale ale regimului PNL-Iohannis, tot felul de trepăduși se trezesc repede să te facă PSD-ist sau să te invite să votezi cu PSD dacă nu-ți convine.

Problema e însă că nu există nicio diferență reală între PSD și PNL. Absolut niciuna. Puținele diferențe de formă care mai licăreau au fost aplatizate integral în timpul stării de demență urgență. Și poate merită înșirate. Așa, ca să le știm.

Lipsa de respect pentru Justiție

Mult hulitul Dragnea a fost înjurat în toate felurile (deseori pe bună dreptate) pentru că nu respectă Justiția și statul de drept.

Justiția, vedeți voi, era foarte importantă și nerespectarea ei o chestie atât de nașpa încât s-a ieșit cu sutele de mii (!!) în stradă pentru a o „apăra”. De cine? De Dragnea, evident.

Între timp, Dragnea e la mititica (și asta e foarte bine). E atât de aplatizat că până și Viorica Dăncilă face mișto de el (și asta e bine!).

Însă, tot între timp, la putere se află Ludovic Orban și PSD dar cu galben PNL dar atitudinea față de Justiție nu s-a schimbat absolut deloc.

Într-un interviu pentru Digi24 (oficina de propagandă a regimului) Ludovic Orban spune nici mai mult nici mai puțin decât că roagă cetățenii să NU respecte Justiția.

„Rugămintea mea către toți cetățenii e să nu țină cont de decizia CCR.” – Ludovic Orban

Dacă astfel de cuvinte ar fi ieșit pe gura lui Dragnea, tot soborul mediatic ar fi sărit de cur în sus (pe bună dreptate, de altfel) și ar fi numit această declarație drept ceea ce este: Un atac brutal la adresa Statului de Drept și a ordinii Constituționale a țării.

Povestioara aia simpatică cu ”CCR e PSD-istă” nu ține întrucât toate deciziile care nu convin regimului PNL au fost luate în unanimitate. Adică inclusiv cu susținerea doamnei judecător Livia Doina Stanciu – numită la CCR de Klaus Iohannis și care, printre altele, a condus un complet de judecată care l-a condamnat și pe Liviu Dragnea.

Altfel spus, inclusiv cei numiți de președinte sunt de acord că actualul regim se comportă fix ca PSD-ul sub Dragnea.

Atitudinea miliținesco-jandarmerească

Ca și PSD-ul, actuala administrație zice-se ”liberală” are o atitudine milițienească față de cetățean și față de drepturile fundamentale ale omului. Și, exact ca PSD, trepădușii PNL nu se sfiesc nici să mintă pe față despre conținutul legii.

Două exemple: Ieri (vineri, 3 iulie) ministrul Sănătății Nelu Tătaru afirma nici mai mult nici mai puțin decât că decizia CCR este o știre falsă. Și apoi în propoziția următoare a purces la clasica amenințare cu dosarul penal dacă nu faci cum dictează Partidul Național Liberal.

Al doilea exemplu vine tot de ieri: Raed Arafat și Amalia Șerban (șefa DSP-urilor) semnează un document oficial prin care literalmente instrumentalizează o opinie juridică neprobată în nicio instanță din lume – amenințând cetățeni care n-au comis nicio infracțiune cu dosar penal.

Concret, șefa DSP-urilor și Raed Arafat spun oamenilor că dacă ei înșiși iau tusea chinezească vor fi cercetați penal pentru „zădărnicirea combaterii bolilor” – o opinie atât de aiurită în sensul legii încât poate n-ar strica o contră din partea Uniunii Magistraților.

Însăși ideea că poți fi cercetat penal pentru că te-ai îmbolnăvit e absurdă. Scopul art. 352 Cod Penal este să pedepsească îmbolnăvirea altora – nicidecum a ta ca individ. Sigur, Arafat și PNL știu foarte bine că e foarte greu de probat în sensul legii că persoana X a luat virusul chinezesc de la persoana Y.

A se observa că documentul în care Regimul o arde milițienesc în acte oficiale e publicat doar de Libertatea și G4Media. Întâmplător două publicații care au refuzat banii de la regimul PNL. Desigur, și asta e o coincidență. Presa noastră este, după cum bine știm, liberă, independentă și, mai ales, civilă.

Anti-reformă

Ca și PSD, Partidul Național Liberal se opune oricărei reforme de substanță. Iar uneori reușește să fie mai PSD-ist decât PSD-ul.

Cel mai recent exemplu este legea prin care se simplifică un pic crearea de noi firme prin eliminarea acordului vecinilor pentru sediile sociale ale firmelor.

Legea a fost votată de toate partidele mai puțin PNL care, nu doar că n-a votat-o, dar a atacat-o pe toate căile amânând intrarea sa în vigoare cu aproape un an de zile. O măsură eminamente liberală a avut ca principal și unic adversar… Partidul Național Liberal.

Similar stau lucrurile și în privința reformei Inspectoratelor Școlare, în privința reformei Ministerului Afacerilor Interne (vezi opoziția fermă a lui Marcel Vela și acoliții față de reformă) sau în privința reformei în Sănătate. La aceste ultime trei capitole, literalmente nu există nicio diferență – nici de formă și nici de fond – între PSD și PNL.

Aplatizarea PNL este o datorie morală pe care o are fiecare om care încă mai crede pe bune în libertate, ordine constituțională și domnia legii. Nici nu știm câți suntem. Dar ordinea constituțională este, în România, o excepție – istoricește vorbind. Norma este totalitarismul.

Libertatea și domnia legii trebuiesc apărate. Constant. Nu doar când e PSD la putere.

Mai devreme sau mai târziu ne vom vedea în stradă. Indiferent dacă vom fi 10 oameni sau 10 mii, este și va fi foarte important să protestăm în toate felurile cu putință față de acest regim iliberal. Mereu este important să fie clar în public că nu, nu toată lumea face pe ea de frica lui Orban și/sau a chinavirusului și că nu toată lumea e aservită regimului. Unii dintre noi încă avem nesimțirea de-a gândi independent – și asta trebuie manifestat exact când nu e popular și/sau convenabil.

E ușor să fii ”independent” când e PSD la putere. Aparent e mult mai greu pentru (prea) mulți să fie consecvenți și atunci când vremelnic la putere se întâmplă să fie Partidul Niciodată Liberal.

Din Stockholm, cu dragoste.

#AplatizămPNL

Lucian Vâlsan on Youtube
Lucian Vâlsan
Not particularly nice. Mostly libertarian-conservative. Founder of the Freedom Alternative Network.