Más moral que el Alcoyano! Când nu există ”imposibil”

Unul din lucrurile pe care le apreciez deseori în tăcere este fotbalul de Cupă. De oriunde din lume. Dar Cupă să fie. Că-i Cupa României, Cupa Angliei (FA Cup), Cupa Ungariei, Cupa Rusiei sau Cupa Regelui, nu e așa de important. Cupă să fie.

În tăcere pentru că turneurile de tip knockout naționale sunt ultima redută a fotbalului în care Măria Sa Fotbalul se arată în feluri în care nu se mai arată de mult la Cupa Mondială, UEFA Champions League sau chiar Copa Libertadores. Cupele naționale sunt încă locuri unde mai poți vedea Fotbalul cu F mare măcar din când în când. Și aseară s-a văzut! Așa cum îmi place mie, cel puțin.

Imaginați-vă că mâine Progresul Șomcuta Mare ar elimina Bayen München din optimile UEFA Champions League. Știu, știu, nu e posibil ca Progresul Șomcuta Mare să joace în UEFA Champions League întrucât Progresul Șomcuta Mare abia a promovat în Liga a III-a din Liga a IV-a, dar ceva foarte similar chiar s-a întâmplat aseară.

Nu există „imposibil”

Alcoy este un oraș din regiunea Valencia de dimensiunea Zalăului. La standardul Spaniei este o localitate minusculă.

Echipa locală, Club Deportivo Alcoyano a izbutit promovarea în liga a III-a spaniolă din liga a IV-a la mijlocul lui 2020 în stagiunea precedentă.

În Liga a III-a spaniolă sunt 102 echipe în 10 serii. Ceva mai multe decât în România unde sunt 80 de echipe în 5 serii în liga a III-a.

Aseară, Club Deportivo Alcoyano a întâlnit Real Madrid în Cupa Regelui. Da, acel Real Madrid de care sigur ați auzit chiar dacă nu ați văzut un meci de fotbal în întreaga voastră existență. N-ai cum să nu fi auzit de Real Madrid.

Antrenor la Real Madrid este Zinedine Zidane. Da, acel Zidane. Și de el e aproape imposibil să nu fi auzit. Mai ales dacă aveai mai mult de 5 ani în 1998 sau 2006.

Așadar, urmau să se înfrunte pe teren Club Deportivo Alcoyano cu Real Madrid.

Antrenor la gazde? Vicente Parras. Nici cei mai împătimiți tocilari ai fotbalului n-au auzit de el. Nici n-aveau cum căci Vicente Parras e născut antrenor. De la vârsta de 16 ani el e antrenor.

În lotul gazdelor îi remarcăm pe ivorianul Ali Diakité, marocanul Mourad El Ghezouani și hondurianul Jona. Și cam atât. Ne mai amintim (ăștia care mâncăm istoria fotbalului ca hobby) că formația gazdă a fost la un moment dat antrenată de legendarul Juande Ramos. Dar dacă îți amintești când Juande Ramos juca la Deportivo Alcoyano, probabil ești la fel de căzut în freză ca mine pe subiectul ăsta sau ești în grupa de risc de deces de Covid19.

Apropo de Covid19: Orașul Alcoy e cel mai afectat din Spania ca incidență per suta de mii de locuitori. Azilul de bătrâni din oraș a fost închis după ce 73 din cei 139 de clienți au decedat de pe urma virusului chinezesc. Evident, în Alcoy e închis tot în speranța să aplatizeze curba (și, evident, nu merge – dar nu despre inutilitatea și cretinismul politicilor pandemice vreau să vorbesc).

Teoretic nimeni n-a avut voie pe stadion (și evident n-au stat lucrurile chiar așa). Orașul e deprimat în toate sensurile cuvântului. Petroșani e un oraș vesel pe lângă Alcoy.

În urmă cu puțin timp toată echipa a fost în carantină după ce mai toți au tușit chinezește. La meciul cu Real Madrid n-a putut veni nici președintele clubului nici directorul executiv pentru că încă nu le-a trecut virusul chinezesc. Primarul ar fi putut veni în teorie dar nici el n-a mai venit.

Misiunea cu Real era deprimantă. Imposibilă. Cum să te pui tu – Deportivo Alcoyano – cu buget de trei semințe într-o atmosferă și un oraș absolut dezolant și deprimat cu ditamai Real Madrid cu buget de jumătate de miliard de euro? Întreaga țară São Tomé and Príncipe are un PIB anual mai mic decât bugetul pe sezonul ăsta al Real Madrid.

Imposibil!

Más moral que el Alcoyano!

Mai în glumă, mai în serios, oficialii clubului au insistat: Nu există medicament mai bun decât venirea Realului la noi în urbe.

Și așa începe meciul. Cum altfel decât cu Real Madrid călare pe careul micuței formaței în micuțul stadion din relativ-micuțul oraș în care 99% din populație e izolată în micuțe apartamente?

Și trec minutele. Deportivo Alcoyano nu sare de 10% posesie nicicum. Înainte de pauză, Real face 1-0. Gazdele nici măcar n-au tras spre poartă. De pus la încercare portarul madrilen nici nu se punea problema.

Estadio El Collao are 4850 de locuri. La meci asistau poate 100 de oameni. Pe lângă stadion poate mai erau alți 100-150. Arena nu vuia așa cum ar fi meritat un astfel de eveniment. Se mai auzeau strigăte de încurajare din blocurile vecine. Dar atât.

Începe repriza a doua cam la fel ca prima. Real Madrid însă încearcă să facă spectacol. Foarfece, pase cu călcăiul, SF-uri, dribling-uri ca-n jocurile pe calculator… dar uite că portarul Jose Juan de 42 de ani se dovedește la fel de inspirat ca marii portari ai erei romantice a fotbalului. Mai în glumă, mai în serios, portarul gazdelor a amintit un pic de Edwin van der Saar în 2011 care, tot la aproape 42 de ani încă apăra poarta lui Manchester United într-o eră care pare acum o eternitate.

Nu se punea problema ca Real să nu marcheze al doilea gol sau, în cel mai rău caz, să iasă un 1-0 spectaculos pentru „galactici” dar… Măria Sa Fotbalul n-a vrut.

”Más moral que el Alcoyano” este sloganul de pe Estadio El Collao și înseamnă ”Mai mult moral decât Alcoyano”. Prin minutul 70 încep să se audă pe transmisiune (niciun ziar nu vrea să spună de unde) strigăte furibunde ale acestui slogan și Deportivo începe să zvâcnească. Ce era de pierdut la urma urmei?

Cu 20% posesie și raportul șuturilor pe la 26-5 în favoarea Realului, ce-aveai de pierdut?

Și vine un corner. Unul din cele doar 4 cornere obținute de gazde în 120 de minute și ceva de trudă împotriva gigantului madrilen. Și cum, necum, din mai multe devieri cu capul… mingea intră în poarta madrilenă. 1-1!

Deja încep glumele. Că fotbaliștii gazdelor ar trebui să-și facă declarații pe propria răspundere ca să poată ieși din stadion căci finalul meciului i-ar prinde după intrarea în vigoare a restricțiilor de circulație.

Zinedine Zidane mută furios. Lasă gluma la o parte și introduce jucători pe care orice club de pe planetă și i-ar dori măcar o repriză: Toni Kroos, Eden Hazard, Karim Benzema și Marco Asensio. Fiecare dintre acești jucători (pe care Zidane își permite să-i țină rezerve!) valorează mai mult decât tot clubul Alcoyano cu tot cu stadion!

Și vin prelungirile. Real urcă cu totul peste gazde. În minutul 110 Ramón López Olivan, el însuși trimis pentru a evita o eliminare a colegului său Álvaro Odriozola, încasează al doilea cartonaș galben. Deportivo Alcoyano rămâne în 10 oameni.

În 10 oameni, cu 10 minute rămase, împotriva unor superlegende ale fotbalului mondial.

Dar aseară, Măria Sa Fotbalul, a vrut altceva. A vrut moral și frumusețe – nu mașinărie de fotbal. Așa că toate milioanele Realului și toate supervedetele prea mari pentru mocirla de pe Estadio El Collao n-au putut face nimic în fața lui Javier Antón Gaspar. Nici de el n-ați auzit. N-aveați cum. Nimeni n-a auzit de el. Nici măcar în orașul Alcoy nu prea e cunoscut. A început meciul ca rezervă.

Însă Javier Antón Gaspar a înșirat 3 apărători madrileni arătând că nu doar Lionel Messi știe să facă din astea, apoi a continuat cu ivorianul Diakité care a centrat ca în curtea școlii pentru un gol ce i-a pus pe față lui Zinedine Zidane cel mai amar zâmbet pe care i l-am văzut de când mă uit la fotbal. Și mă uit de mult.

La capătul centrării s-a aflat Juan Antonio Casanova Vidal. Nici de el n-a auzit nimeni. Dar tocmai a marcat golul victoriei care lasă Real Madrid Acasă. În optimile de finală merge Deportivo Alcoyano.

Cu două săptămâni în urmă, Unión Esportiva Cornellà (tot din liga a III-a) trimetea acasă în 32-imi pe Athletico Madrid care nu mai pierduse decât cu Real Madrid și cu Bayern München. Unión Esportiva Cornellà n-a putut repeta performanța în 16-imi împotriva Barcelonei cedând aseară 0-2 (dar după prelungiri!).

Dar a făcut-o Deportivo Alcoyano scriind o nouă pagină de istorie romantică a fotbalului într-o perioadă în care fotbalul însuși este zdrobit din toate direcțiile – pe de o parte hipercomercializarea care suge și ultima fărâmă de suflet din acest sport și, pe de altă parte, măsurile pandemice care aplatizează orice poate fi apreciat în legătură cu fenomenul fotbalistic.

În acest context, unul tragic pentru fotbal în genere și pentru orașul Alcoy în special, apare această bijuterie de meci.

Nu, n-a fost David versus Goliat. Ci David versus Goliat și cei 7 frați mai mari ai lui plus tot clanul lui extins și două tancuri. Și David a învins!

Más moral que el Alcoyano, într-adevăr.

Când Măria Sa Fotbalul vrea altceva, poa’ să te cheme Real Madrid și să ai buget cât au alte țări PIB că nu ține.

19 grade ajung pentru proletariat

A fost o dată ca niciodată o campanie electorală. Se întâmpla hăt-hăt demult în luna lui septemvrie a Anului Domnului 2020. Alegerile urmau să determine cine va fi bașkan în Bükreș pentru următorii 4 ani.

Bașkanul din jilț – Gabriela Firea – era rea tare. Pesediza fonduri, angaja pile și neamuri, irosea bani pe fală și, foarte important, era coruptă. Chema la discuții cu ușile închise numai prietenii de clan cărora după aceea le organiza licitații cu dedicație. Rea tare era Firea! Ba, mai mult, ținea și boborul bükreștean în frig iarna.

Când veni campania, simțind că pierde, bașkan Firea încropește un proiect european ca măcar să nu mai fie frig în case. Numai că proiectele europene durează mult – chiar și dacă ești tu bașkan. Nu ajută nici când bașkan la Victoria ajung unii din celălalt clan (mai cu galben așa).

În fine, vine campania și pretendentul la jilțul de bașkan – Nicu Șordan – vine și tună și fulgeră la adresa bașkanului roșu Firea. Ba chiar promite solemn că a doua zi după alegeri se va putea face duș – ducând astfel Bükreșul spre noi culmi ale progresului.

Trece campania, Șordan câștigă și este înscăunat bașkan al Bükreșului cu ajutorul clanului mai cu galben dar și cu niște băieți mai albastru-portocalii așa despre care nu știe nimeni ce-i cu ei.

Și vine iarna. Și… surpriză! Tot frig este. Duș tot nu se poate face. Dar anunță Șordan că va atrage el fonduri europene (în realitate continuând inițiativa bașkanului cel rău și roșu).

Până atunci, însă, proletariatul trebuie să învețe să fie civilizat. Știați că în civilizație se dârdâie la 19 grade Celsius când afară sunt -10? Dacă nu știați, vă spune Șordan, bașkan de Bükreș.

Și, colac peste pupăză, Șordan cheamă și el prietenii la o șuetă înaintea unei licitații publice. Pe vremuri asta se chema corupție. Dar asta era pe vremuri, în preistorie, când bașkan era Firea cea Rea și Roșie.

Acum nu mai sunt importante nici legea, nici corupția și evident nici căldura (lipsa ei fiind un semn de civilizație – ați înțeles băi nespălaților?). Acum e important că Bükreșul are bașkan nou.

Nu e clar pentru cine e important sau de ce e ăsta un lucru bun. Dar măcar este bașkan nou. Cu galben-albastru-portocaliu.

Atât.

Navalnâi despre suspendarea contului de Twitter al lui Trump: Un act de CENZURĂ

Cel mai cunoscut opozant rus al dictatorului Vladimir Putin a emis o declarație pe Twitter cu privire la recenta interzicere a președintelui în exercițiu al Statelor Unite ale Americii de pe platformă.

Redăm integral declarația:

Cred că interzicerea lui Donald Trump de pe Twitter este un act inacceptabil de cenzură.
Firește, în timpul mandatului, Trump a spus și scris lucruri iresponsabile – și a plătit pentru asta pierzând alegerile.
Alegerile sunt un proces foarte clar și competitiv. Poți participa, poți contesta rezultatele și totul e monitorizat de milioane de oameni. În schimb, interdicția pe Twitter e o decizie luată de oameni pe care nu-i cunoaștem în conformitate cu o procedură pe care nu o cunoaștem.
În opinia mea, decizia de a-l interzice pe Trump a fost bazată pe emoții și preferințe politice personale [ale administratorilor, n.t.].
Vă rog nu veniți să-mi spuneți că a fost interzis pentru că a încălcat regulile Twitter. Eu primesc zilnic amenințări cu moartea aici – și asta de mulți ani – și totuși Twitter nu interzice pe nimeni din cauza asta (nu că aș cere eu așa ceva).
Printre oamenii care sunt în continuare pe Twitter se găsesc criminali cu sânge rece (precum Putin sau Maduro) și mincinoși sau hoți (precum Medvedev). De mulți ani Twitter, Facebook și Instagram sunt folosite ca bază de pornire pentru „fabrica de troli” a lui Putin și pentru grupuri și operațiuni similare din alte țări cu regim autocrat.
Și cei care au negat existența Covid19 sunt în continuare la liber pe Twitter – deși cuvintele lor au costat probabil mii de vieți. Și totuși Trump e cel care e interzis în mod public și ostentativ. Asemenea acțiune selectivă ne arată că aici s-a petrecut un act de cenzură.
Sigur, Twitter e o companie privată, dar am văzut multe exemple în Rusia și China de companii private devenind cei mai buni prieteni ai Statului și executanții acestuia când vine vorba de cenzură.

Înlocuiți ”Trump” cu ”Navalnâi” în discuția de astăzi și veți obține cam 80% din cam cum ar arăta răspunsul Kremilnului când e întrebat de ce numele meu nu poate fi menționat la televiziunile rusești și de ce nu ar trebui să mi se permită să candidez în alegeri.
Precedentul de astăzi va fi exploatat de dușmanii libertății de exprimare din întreaga lume. Și inclusiv în Rusia. De fiecare dată când va trebui cineva redus la tăcere, autoritățile vor spune: ”E din ghidul de bune practici, uite, până și Trump a fost blocat pe Twitter.”
Dacă Twitter și Jack Dorsey [CEO-ul Twitter, n.t.] vor să facă bine, atunci să creeze o comisie sau un complet de judecată care să emită astfel de decizii. Trebuie să știm numele celor care formează această comisie, să înțelegem cum funcționează aceasta, cum votează fiecare membru și cum putem face apel sau contesta deciziile lor

Twitter este o platformă predominant de Stânga astfel că cele mai multe reacții au fost de opoziție față de cele declarate de disidentul rus și doar câteva mixte. Ies însă în evidență replicile tăioase ale utilizatorilor ruși (sau vorbitori de limbă rusă) care sunt de un cinism feroce.

@help007cz spune: ”Cetățenii unei țări în care președintele poate interzice Facebook-ul sunt siderați de o țară în care Facebook poate interzice președintele.”

@vhxdD1 răspunde: ”Mai degrabă siderați de o țară în care oligarhi nealești de nimeni din corporații de mii de miliarde de dolari adunate într-un cartel au mai multă influență decât Statul [și oficialii aleși]”

De altfel, subiectul interzicerii lui președintelui SUA pe Twitter scoate la iveală o diferență fundamentală: Cei care au trecut (sau încă trec) prin dictaturi sunt mult mai dispuși să condamne acțiunile Twitter decât cei crescuți toată viața în relativă libertate.

În mod ironic, asta demonstrează încă o dată cât de adevărate sunt cuvintele lui Ronald Reagan din 1967:

Poate că noi am trăit prea mult cu acest miracol ca să-l mai putem aprecia cum se cuvine. Libertatea este un lucru fragil și este meu la o generație distanță de la a fi distrusă. Libertatea nu ne aparține prin moștenire – ci trebuie să luptăm pentru ea și să o apărăm constant la fiecare generație, căci ea vine o singură dată la oameni. Cei care au cunoscut Libertatea și apoi au pierdut-o n-au mai apucat s-o cunoască din nou.

Cenzura Big Tech va fi unul din subiectele mari în deceniul ce tocmai a început.

7 reasons the 2010s were great

Technically speaking, the 2010s started on January 1, 2011 and ended on December 31, 2020. We’re now in the early days of the ’20s.

Two years ago I was urging people to think with the power of the century or at the very least with the power of the decade – as opposed to merely here and now or, at best, till the next elections.

So in that spirit, let us now look at what the 2010s meant – specifically by comparing the early days of 2011 with the present-day. It is strongly advisable for everyone to engage in such exercise from time to time because being caught in the various controversies and quibbles of the day risks putting one in the situation of not seeing the forest for the trees.

Zooming out a little bit from time to time is healthy.

1. Obama

In early 2010s the doomers and blackpillers (just as useless then as they are now) were ‘predicting’ that Hussein the Antichrist would send the ATF door to door to seize all weapons.

That doomsday narrative was a bit harder to promote because it was so unbelievably haram to criticize Obama to begin with. The very notion of criticizing Obama was unthinkable unless you were a “loon” which, of course, only the “far-Right” was.

Oh, and the Affordable Care Act (”Obamacare”) was due to be forever and usher in perpetual socialism. Remember that?

Fast forward to present day and one of the few things all Americans agree with is that it’s a good thing to have a gun. Former anti-gun leftists suddenly queued for hours to get their own piece in the last part of the decade. The idea of ATF rounding up guns from civilians in door-to-door raids comes off as even more laughable today than it already was at the beginning of the decade.

Obamacare is, for all intends and purposes, gone. It was barely in force for 3 years overall. With multiple exceptions and basically anyone who didn’t want to partake in the experiment had a way to avoid it.

As for the Antichrist? Well…. the Antichrist did come – but for the Left, in the person of the now outgoing President Trump.

Oh, and criticizing Obama is pretty mainstream even on the center-Left. What was unimaginable in 2010 became mainstream by the end of the decade.

2. The European Union

Euroskepticism had been a thing since early 1990s but it only started being visible in mid 2000s.

In June 2008 the Irish people rejected the Lisbon Treaty at the ballot box and it seemed that euroskepticism might have a shot. But then, following backroom machinations by Jose Manuel Barroso and corrupt Irish politicians, the Irish people were asked to vote again in October 2009. The second time it passed.

Then came the January 2012 Croatian referendum which was due to decide whether Croatia joins the EU or not. The referendum passed with over 65% ”yes” – but in a campaign in which the “NO” side was effectively forbidden.

The Croatian people were basically not allowed to hear the case for “NO”. Euroskeptics were hunted on social media (yes, reporting one into oblivion was a thing in 2011 too), arrested when they organized for rallies in the streets, denied TV appearances and demonized intentionally until they lost parliamentary representation before the campaign for the referendum.

So the idea of stopping or reversing the expansion of the EU looked impossible in the early days of the 2010s.

Yet… in the second half of the decade… the tides turned. Brexit happened, enlargement was put on hold and even the most optimistic eurofanatics are now compelled to contemplate that more exits from the EU may happen – with the Netherlands, Sweden and Poland being quite decent candidates.

Ireland and Croatia showed how low is the EU willing to stoop in order to expand its power. But Great Britain also showed what is possible when non-leftists are willing to think with the power of the decade and be a bit more resilient to the disdainful bullshit put out by the agents of totalitarianism in order to scare the normies into voting for less freedom.

3. Islam

At the beginning of the decade, any discussion about Islam as a problem in Europe in particular and in the West in general was essentially non-existent. Only very dubious places on the Internet discussed.

In 2012 the Israeli journalist and filmmaker Zvi Yehezkeli makes the first serious documentary about the Islam problem in Europe. Still, outside Israel, the documentary only receives attention from the ‘far-Right’ and ‘loonies’ like me. While the documentary wasn’t outright censored, it also didn’t get much mainstream attention as the bien pensants characterized it as “hysterical”.

The topic remained on the fringes of the political debate even though more and more Europeans were suffering at the hands of Islamists in their own cities and countries. Nobody seemed to care. Then came the 2015 terrorist attack on Charlie Hebdo. Then Bataclan. Then numerous other Islamist attacks in Europe. More populist parties and politicians started having electoral success but even with the effects of the 2015 migrant crisis – the discussion was still frustrated.

Then in 2020 outright mockery of Islamism became the norm in the public square. Politicians and cultural figures who in 2012 or even 2016 were turning up their noses at any discussion about Islam as a problem were now attending marches with slogans and displays that were only the purview of the ‘extreme Right’ at the beginning of the decade.

There’s still a long way to go – but politics is downstream from culture. The topic of Islam as a problem has gone through almost all stages in the Overton window – from unimaginable, to marginal, to the purview of the undesirables (dare I say deplorables?) and all the way to mainstream and even policy in some areas.

In January 2011 it would’ve been unimaginable to introduce a system that would regulate mosques and put intelligence filters on imams – measures explicitly meant to privilege Western norms over the opinions of the looniest Islamists in the world. Such thing would’ve been ‘islamophobia’ in 2012-13 or even ‘racism’ in ’15-’16. By 2020 it became normal sensible, centrist position for the bien pensants du jour.

And all of you out there who have worked for this in the last decade – especially those in the early part of the decade – you have a merit in this too. By making criticism of Islam acceptable, you have paved the way to curbing this lunacy.

Now, in the early days of the 2020s, even in the Middle East there’s wind of curbing Islamism in ways simply unimaginable in the region merely 10 years ago.

4. Feminism/Sexual politics

The 2010s started just like the previous 6 or 7 decades had started – with the topic of ‘sexual politics’ locked into the same paradigm that’s been harming both men and women to the benefit of an increasingly lunatic academic class as well as politicians and, yes, businesses.

Although some seeds of dissent were already visible since the 2000s, such as this academic paper on how Feminism is kinda terrible, even those were very far away from the paradigm that was due to become the absolute norm in the next decade.

While in 2010, 2011 or 2012 the discussion was to the tone of “well, there are some bad aspects of feminism but…” – by the end of the decade even otherwise leftish, feminist-friendly and bien pensant spaces had to at least semi-seriously discuss whether feminism might indeed be cancer.

By 2020, feminists were on the defensive. Now articles like this one where you’re told that feminism is akchually not as bad as “you are made to believe” are quite common. The phrase “you are made to believe” is an acknowledgment of the consistent win on narrative by non-feminists.

In 2011 I was saying in podcasts that it may take over a decade until we get to see some mainstream defense of proper liberalism and meritocracy over universal concern of women. Yet by 2018 even The Guardian was thoroughly defending Jordan Peterson for saying that the feminist claims about “equal pay” may indeed be bullshit (and they are).

Articles like this one where feminist ideologues are scared shitless over the fact that more and more women explicitly and resoundingly reject feminism have become increasingly common towards the latter part of the 2010s. In 2011-12 it was an oddity to read (let alone meet!) an anti-feminist woman. Today it’s the New Normal 😀

Of course, there is still a long way to go. But in just one decade non-feminists advanced more than they had advanced in the previous 7 for sure. I already explained in this video what’s in the bag for this decade.

At best, only the youngest readers of this article will be alive to witness the end of this narrative curve on sexual politics. Nevertheless, this last decade was great for this particular subtopic.

5. Environmentalism

Environmentalism had been turning into eco-Marxism for quite some time and the 2010s didn’t seem to be any different.

While in 1992 the world had witnessed Severn Cullis-Suzuki in a well-executed photo-op of the prophet-child of doomsday in the Environmentalist cult, the 2010s gave us Greta Thunberg.

And it seemed like it was all the same. Yet another decade full of eco-Marxist propaganda that plebs swallow via paid shills as well as extremist loons impervious to reason.

But then director Jeff Gibbs using Michael Moore’s infrastructure produced the best piece of anti-eco-Marxist agitprop to date – Planet of the Humans.

Of course, given that it’s Michael Moore, it wasn’t exactly easy to dismiss it as ‘far-Right propaganda’ so Environmentalism Inc. used an extremist interpretation of copyright law to slow down the propagation of the movie. Too little, too late.

The Wuhan Flu also helped (since leftists were more scared of it anyway thus had more time to look into the situation) and, as a result, Michael Moore’s documentary looking into the corruption of the environmentalist movement has wrecked havoc among the radicals of the movement since the piece offered both a rational critique of the “green” practices and an ideological one (coming from the Left).

With many of its radicals dissatisfied, the green movement’s future into the 2020s looks a lot less bright than it was looking prior to the Planet of the Humans. No amount of shekels from the World Economic Forum and no Great Reset can really reset all the green radicals who’ve been demoralized and/or deradicalized by one of the best executed propaganda pieces that I’ve seen in the last decade.

6. China (People’s Republic)

At the beginning of the decade, the topic of China as an issue was basically non-existent. A report here and there once a decade – usually by a conservative think tank – were the only blips on the radar of any serious discussion on the topic.

In 2012 the BBC was somewhat nervously but overall joyfully reporting on the rise of Chinese influence but… that’s about it. No matter what date filters or what search engine one uses, there’s almost nothing in the mainstream about China as an issue between 2009 and 2014. Once a year we would read about how Chinese youth finds the West attractive or some derision of some blogger in China (in 2014). While the New York Times was laughing, that blogger became one of the top-tier propaganda operatives of the CCP – personally invited by Xi Jinping to shape the internal narrative about the West. Almost nobody saw that except a few scholars and political operatives who just a year later started working on what was to be known as…. President Trump.

I don’t care what your opinion about President Trump is. The fact is that candidate Trump and then President Trump forced everyone to get woke on the China question.

While in 2012 it was “curious” or even “cute” to see Chinese script on London’s double deckers, by late 2015 and early 2016, candidate Trump made everyone take a look at the big, red and aggressive elephant in the room.

In August 2015 the Cathedral was still laughing and publishing montages like this one inferring that then-candidate Trump has some unhealthy obsession with China. After China’s global lockdown propaganda in 2020, however, nobody is laughing.

Now even the BBC has Trump’s “obsession” with China, publishing weekly very astute inquiries about China’s propaganda apparatus. This is all good.

The first step towards dealing with a problem is acknowledging there is one. Ronald Reagan acknowledged the Evil Empire. Donald Trump acknowledged the China problem. Hopefully our civilization will win this Cold War as well.

7. National-conservatism

The 2010s also gave rise to a new way of politics (of course, with old ideas because there is no such thing as new ideas).

In 2010 it was still very haram to be nationalistic and especially to be nationalistic while at the same time supporting economic freedom. LOLbertarians would reject that and the Establishment didn’t like the nationalism part.

However, slowly, but surely, as the decade progressed (sic!) national-conservatism grew in prominence no matter what the Establishment threw at it. And, boy did they throw everything at it.

Billions of dollars (literally) were spent just to stop or at least slow down the rise of national-conservatism in Poland, Brazil, Germany, Italy, Hungary, Sweden (to a certain extent), the United Kingdom, Austria, Spain or India.

As I’m writing this, many are still upset, angry or even demoralized by the situation in the United States – and those are of course the people who have come to politics with the Trump Train.

However, this particular variant of conservatism did not start with Donald Trump nor will it end with the outgoing President of the United States. Just today, Politico Magazine is noting (absolutely correctly) that European Trumpism won’t end with Trump. Well, they call it ‘trumpism’ because they want clicks for their website – but in the article they do acknowledge that this way of doing politics predates Trump and will for sure continue after Trump’s term.

And this way of doing conservatism (whether you call it populism, national-conservatism or whatever) is a product of the 2010s that has already passed the test of time in several places and it is to be expected to endure in many others throughout the 2020s.

The biggest advantage of this way is that it finally brought in younger people. In 2010-11, the average age of a participant at a conservative event was around deceased. In my country there was even a running joke that the youth wing of conservatives has a median age of 60 and a 50 year old is a young talent or a young prospect. The 2010s changed all of that and turned things around!

Now you have deeply conservative parties which are majority young. Leftist establishmentarians are routinely stunned by how young these new conservative startups skew. Vox in Spain for instance wastes no time in successfully targeting teenagers (just like the far-Left used to do, btw).

In fact, allover Europe populists/national-conservatives skew very young both in terms of leading candidates and voters. This, of course, makes sense. The “boomers” are the 1968-ers now and subsequent establishmentarians (almost all leaning heavily Left – be it classical Marxist Left or modernist/globohomo Left).

Still, none of that would’ve been possible if not for the tireless work of so many networks allover the world bringing conservative/non-Leftist wisdom to the young – eschewing the State indoctrination facilities public schools and the subversion thereof.

Looking into the roaring 20s

The previous decade started in a low note. Almost all of the topics covered in this article were either outright unimaginable or almost in the complete opposite end of development in 2010-11.

For some, this decade starts in a low note as well (though for Freedom Alternative Network it sure does start in a high and optimistic note).

There will be challenges, for sure: the propaganda and economic dispute(s) with China don’t look good now, a weak/distasteful administration is coming at the White House and Big Tech is acting up. But none of that is new either. The previous decade started with a similar crisis too (health + economic), with a distasteful admin in the WH and with Big Tech sucking giant balls as well.

People seem to forget the big censorship scandals of Big Tech from 2010 or 2011. Such as this one. Or this one. Same with banning apps. Everyone seems to forget that Google has been doing this for almost a decade.

What I’m saying is that the ’20s don’t start with challenges unheard of in the recent past. In 2013 it was believed that adblocks will cease to exist because Google censored them. Not only that didn’t happen but the market compelled Google not just to tolerate adblocks, but develop its own too and join the market.

I suspect the same will be the case with the concerns du jour. Yes, Big Tech sucks (as usual) but the pressure is bigger today (in a single day) than in the whole previous decade combined. By the end of this decade things will look radically different and better. You’ll see.

How do I know? Because you can’t stop an idea whose time has come. You can slow it down, surely, but can’t stop it. Just like euroskepticism couldn’t be stopped no matter how many billions of euros were spent on disinformation, bullshit legal cases and outright censorship.

There’s important elections to come this year: in the Netherlands, Bulgaria (both in March), Norway, Germany (both in September) and Czechia in October. Then in 2022 there are important electoral events in France (April), Hungary, Slovenia, Sweden (September), Brazil (October) and, of course, the Midterms in the USA (highly important in November).

It is up to every one of us how the ’20s will look like. But one thing is certain: if we work at least as hard and determined as we’ve been working in the 2010s, there is no reason not to expect to be living through another set of roaring ’20s.

However, if you succumb to the darkest instincts or to demoralization, then you will be doing a great service to the agents of totalitarianism. Should you decide to do so, at the very least stay out of the way of those who want to build upon the successes of the 2010s. While everyone is welcomed to the party, party poopers should be socially distanced 😀

As I’m writing this, I’m wrapping up the preparations for the first interview tour of this decade. Because campaigning never stops. Not if you want to win.

A’ight. That’s it for now. Let’s roll! We got work to do!

Să-i ia cineva Facebergu’ lu’ Caramitru

1989. 22 decembrie, ora 12:51.

Ion Caramitru împreună cu Mircea Dinescu, Petre Roman și alții au luat cu asalt TVR. Și după ce declarau TVR televiziune liberă, din studioul 1, le aduceau la cunoștiință cetățenilor că “teroriștii” trag în mulțime și otrăvesc apele.

31 de ani mai târziu, 9 ianuarie 2021 ora 12:28, fiul lui Ion Caramitru, susține conspirații cu “teroriști” îndemnați de Trump și Alex Jones care caută să-i asasineze pe senatorii care voiau să confirme președinția lui Joseph Robinette Biden.

Așchia nu pare să sară departe de trunchi.

Și ne zice Andrei Caramitru cum faptul că un „terorist” are la el niște coliere de plastic (fașete) cu care legăm firele în mănunchi în calculatoare este în sine dovada prezenței unor forțe „hiper-organizate, cu tactici militare” iar fașetele în sine au ajuns acum „cătușe speciale pentru imobilizare”.

S-ar putea spune că s-a uitat la prea multe filme Caramitru cel mic. Sau poate nu?

Cert e că până și audiența lui fidelă este șocată (sau șoșocată?) de nivelul de delir:

 

Da’ chiar: Până la urmă ce-a pățit Jeffrey Epstein?

Dacă tot e Andrei Caramitru atât de expert în conspirații subterane, oare ne spune și care e adevărul de la Roswell? Dar atacurile de la 11 septembrie?

Probabil Donald Trump și Alex Jones sunt de vină și pentru alea. Sau poate rușii?

Thread-ul în original: https://www.facebook.com/ACaramitru/posts/254852062951826

Thread-ul arhivat: https://archive.is/FVmpb

Mai bine șofer de basculantă decât Iulian Bulai

România TV viralizează o știre despre un deputat AUR care ar fi, vezi doamne, șofer de basculantă și care, hă-hă, și-a trecut în CV că știe să folosească Zoom, Skype și Android. Hă, hă, ce prost e, amirite? Și-l mai cheamă și Dorel, hă hă hă hă.Săpând un pic aflăm că „șofer de basculantă” o fi fost cândva. Între timp însă, de vreo 10 ani așa, Dorel-Gheorghe Acatrinei este patron al unei firme de succes în domeniul transportului de marfă. Prin firma lui mănâncă zeci de familii și în 10 ani de existență, pornind de jos, n-a „reușit” să fie nici în contracte cu Statul și nici în litigii majore.

Altfel spus, Dorel Acatrinei e parte din Talpa Țării. Aia care mișcă România (la propriu în cazul deputatului Acatrinei) și care a trebuit să se adapteze din mers de mai multe ori în postcomunism jonglând printre imbecilitățile sinistre create de politicienii ce i-au precedat în Parlament lui Dorel Acatrinei.

Oficina PNL, Newsweek (în a cărei acționariat se află și „anticomunistul” cu note la Securitate – Marius ”Vasilescu” Bostan) face mișto de Dorel Acatrinei pentru că nu e activ pe Facebook și, când totuși postează, o face citând o poezie din 1887 de Ioan Nenițescu. Vedeți dumneavoastră, a cita din Ioan Nenițescu este nasol tare de tot pentru că poeziile lui Ioan Nenițescu au tot fost recitate de Tudor Gheorghe. Și Tudor Gheorghe este „artist prezent de obicei la Antena 3” (scrie Newsweek). Iar asta e nasol. Drept urmare Ioan Nenițescu în 1887 scria pentru Antena 3. Drept urmare Dorel Acatrinei este de la Antena 3. Și dacă nu ești de acord, mă-ta-i Putin! Clar?!

Și totuși…

Dacă ăstea sunt singurele „păcate” ale domnului Dorel Acatrinei, deja domnul Acatrinei de la AUR este cel puțin în top 10% cei mai buni politicieni din istoria post-decembristă. Fără niciun fel de glumă! Gândiți-vă un pic!

Acatrinei nu este nici plagiator, nici hoț, nici comunist, nici lichea PNL-istă, nici penal PSD-ist, nici mincinos în CV ca unii USR-iști, nici revoluționar globalist ca aproape toți USR-iștii, nici posesor al unei diplome de nefăcut nimic. Nimic din toate astea. Deputatul Acatrinei este un om cu o meserie din care și-a câștigat relativ onest existența și este un bun reprezentant al categoriei sociale denumită generic Talpa Țării.

Parlamentul ar trebui să fie măcar cât de cât „oglinda societății”. Ei bine, societatea nu e formată numai din juriști, hoți, lichele, băieți și fete sinecuriste care au lucrat doar la Stat toată viața și soiangii pensați. Societatea e o chestie mai mare și mai complexă. Și da, include și șoferi de basculantă, sculeri matrițeri, coafeze, chelneri, taximetriști, fierari, instalatori,… și o mulțime de alte categorii care, între noi fie vorba, sunt mult mai importante decât toți absolvenții de SNSPA la un loc.

O societate fără șoferi de basculantă, șoferi de camion, tâmplari, dulgheri, instalatori sau lăcătuși e una care se prăbușește foarte repede. În schimb, dacă mâine ar dispărea ca prin magie toți absolvenții de SNSPA, toți sociologii, toți angajații din Presa Miluită și toți psihologii… nu ar observa absolut nimeni. În mod cert nu le-ar duce nimeni dorul!

Și nici măcar nu e singurul

Ce deranjează cel mai tare e faptul că profesia deputatului AUR e prezentată ca fiind cumva rușinoasă (ca și cum ar fi o rușine să muncești) – iar focile (mai mult sau mai puțin de la PNL sau USR) nu se sfiesc să-l facă pe deputat direct prost iar pe votanții săi și mai proști. De ce? Pentru că, vedeți voi, un fost șofer de basculantă nu e „potrivit” să fie parlamentar. Hai nu zău?

Dar Vasile Berci a fost potrivit? Domnul Berci a fost tâmplar în Sighetu Marmației și apoi deputat în trei legislaturi până în 2016 (o dată de la PNȚCD și de două ori de la PNL).

În fiecare legislativ au existat astfel de oameni (și foarte bine că au existat – dacă nu existau era o problemă serioasă!) însă cumva niciodată n-a fost subiect de bășcălie. Nu a făcut nimeni mișto de PD-L-istul Gheorghe David care la origine era CAP-ist. Nici de Costică Canacheu (PD-L/PNL) nu s-a făcut mișto că n-avea facultate și era venit de la coada vacii. Dimpotrivă, era apreciat pentru conștienciozitate (era mereu în top la prezență în fiecare legislatură).

Atacul asupra lui Dorel-Gheorghe Acatrinei nu seamănă nici cu cele lansate în 2013 la adresa senatorului PP-DD Ioan Iovescu. Da, de senatorul Iovescu se făcea mișto și pentru că era șofer dar primordial era luat peste picior pentru naivitatea lui.

Însă aici nu e cazul. Presa Sistemului se ia de Dorel Acatrinei strict pe motivul clasei sociale din care face parte! Nu-i atacă nici pozițiile politice și nici nu-l acuză de vreo mârșăvie sau minciună.

Se întâmplă și pe la case mai mari

Atacul Newsweek și RTV pare să insinueze în subtext că ar fi o mare rușine ca în ditamai șParlamentul să ajungă un șofer de basculantă. Ba chiar comentacii de pe diferite pagini se aruncă și mai tare cu remarci de tipul „numa’ la noi se putea așa ceva” sau direct la subiect „numai la AUR se putea.”

Trecând peste faptul că nu e deloc adevărat că numai la AUR se putea (am dat mai sus exemple) oamenii din Talpa Țării care ajung la nivel înalt în politică nu sunt chiar atât de rari nici pe la alte case.

Spre exemplu, Peter Lundgren este eurodeputat suedez din partea Sverigedemokraterna aflat la al doilea mandat. În 2015 a fost nominalizat pentru premiul de cel mai bun europarlamentar la categoria transporturi. Peter Lundgren este șofer de camion și este în grupul parlamentar al Conservatorilor și Reformiștilor Europeni (ECR) – același la care vrea și AUR să adere.

Nu mai zicem de Lech Wałęsa – laureat al Premiului Nobel pentru Pace, lider al mișcării anti-comuniste Solidaritatea și primul lider ales democratic în Polonia. Lech Wałęsa este la bază electrician din foarte Talpa Țării, fiul unui tâmplar ilustru necunoscut. Soția sa era florăreasă. El lucrase ca mecanic în timpul stagiului militar obligatoriu și a făcut 8 copii cu soția sa. Mai Nimeni-în-Drum din Talpa Țării nici că putea fi Lech Wałęsa.

Râdem de deputatul AUR care-și trece în CV că poate folosi Android și Skype – dar Iulian Bulai că-i lăudat că poate conduce singur mașina… eh… aia e în regulă.

De asemenea, nu care cumva să remarcați că Iulian Bulai are primul loc de muncă din viața lui în Parlament. Nu, nu, aia nu trebuie scos în evidență. Trebuie însă să râdem de oamenii care chiar muncesc pentru ce au și după aia au și tupeul nesimțit de-a vrea să fie și reprezentați politic.

Să ne înțelegem: Deputatul Dorel Acatrinei are șanse mari să spună o prostie monumentală în timpul mandatului său. Sau să fie complet o fantomă (cum au mai fost și alții cu background similar). Nu insistăm să-i ridicăm statuie nici lui și nici partidului din care face parte.

Dar, în același timp, atacurile mârșave din direcția presei de Partid și de Stat trebuie sancționate ca atare.

Când Dorel Acatrinei va spune prostii, se cade să fie atacat. Însă deocamdată singurul motiv pentru care este atacat e pentru că nu e din clubul select al bășinoșilor din Partidul Niciodată Liberal sau al hipstărilor inutili din USR. Atât și nimic mai mult!

Bine, în fundal mai deranjează și faptul că dânsul nu este globalist, nu este nici progresist, ba chiar îi și place România. Unde mai pui că are și mai mult de un copil (deci poluează planeta) și s-ar putea să fie și cam bisericos – ceea ce, se știe, e foarte nasol în Anul Curent.

Mult mai bine e cu politicieni cu minciuni grosolane în CV sau cu zeci și sute de mii de lei încasați cam dubios din punct de vedere legal în guvernul „tehnocrat”. Da… ăia-s pâinea lu’ Dumnezeu, n’est-ce pas?

Continuați voi să-i luați pe AUR la perpulis cu nimicuri din astea. Vă rugăm mult! Și păstrați ritmul până în 2024 căci râurile de lacrimi ce se vor pogorî din televizoare și din smartphone-uri (nu neapărat Android) după alegeri vor fi de-a dreptul glorioase!

World Sofa Report – Episode 9 – Epiphanies of the new year

The audio version: http://s.go.ro/1k9iimac

The New Year is upon us and with it more politics and more fun. We took the Epiphany Day to look into some of the latest controversies.

Alphabet Inc. is about to feel on itself the nonsense it has promoted and foisted upon others: namely unionization, militant woke activism and purposeful disintegration of the company’s internal trust. Sure, the unionization drive likely won’t succeed but the shock will be fun to watch. Awoman!

Speaking of Awoman! – a Wickenburg mother beat the living bejesus out of her children because she was scared she is going to cough. Cough19’s Witnesses is a dangerous apocalyptic cult and it was only a matter of time until it started generating child abuse as well.

One should add abortion to the narrow list of acceptable “essential” reasons for which Cough19 “guidelines” are suspended and mass protests can be permitted. After anti-White racism and violence by militant anti-White racists, Argentina showed the world that abortion is also acceptable reason to hold mass rallies. To their credit, both rallies in favor and against abortion are permitted.

In 1999 the socialists promised to make Venezuela a paradise of equality and egalitarianism. Twenty-two years later the country is more unequal than ever but it also started a slow and painful road to recovery. The recovery is slow because the path chosen resembles quite a lot to the one chosen in 2014 for Zimbabwe – namely dollarization.

The New Year finally brought Brexit. After years of panicard titles and pompous speeches by those who’ve come to be known as “Remoaners”, Brexit is finally here. Delivered by Boris Johnson. That’s what history will note. Sadly, history will also note that Boris Johnson was unable to apply the same negotiation logic with his own bureaucrats – preferring instead to succumb to the fake news promoted by SAGE and other loons – thus the country is now once again in a pointless and long-term-destroying lockdown.

NATO is apparently concerned with South-Eastern Europe’s cybersecurity. The proposed way to tackle this is just wrong. It’s frustrating to watch politicians, journalists and pundits (who know absolutely nothing about cybersecurity) opine pompously about how NATO should do things.

The Greek Orthodox Church finally adopts the correct attitude about Cough19 rules on Epiphany Day and tells the Greek government to politely buzz off as religious liberty is more important than hypochondriacs’ fear of not coughing. A similar attitude was adopted in Romania as well (and we’ll show you footage of how it looked like).

We also spend a few minutes to discuss the allegedly ‘far-right’ political party newly entered into the Romanian Parliament and scared the living hell out of the middle class left-wing Cathedral pricks as well as the comfy cuckservatives who know all too well how to do things… except how to get themselves voted into the Parliament.

Iran’s uranium enrichment is up once again proving President Trump and Prime Minister Netanyahu right once again about the trustworthiness of Tehran. Meanwhile, Saudi Arabia eases the tensions with Qatar in an attempt to drive up the isolation of Iran with a united front.

Finally, we look at China’s propaganda about the Wuhan Coronavirus and the apparent disappearance of Alibaba’s founder.

Links:

News #1 – https://www.dw.com/en/google-employees-form-new-labor-union-in-united-states/a-56128437

News #2 – https://www.dailywire.com/news/amen-and-awoman-minister-invokes-hindu-god-offers-gender-lesson-during-opening-prayer-for-117th-congress

News #3 – https://apnews.com/article/coronavirus-pandemic-child-abuse-phoenix-6c0ab33618078a398e9721da34cdf93a

News #4 – https://www.bbc.com/news/world-latin-america-55475036

News #5 – https://www.bbc.com/news/world-latin-america-55364444

News #6 – https://uk.reuters.com/article/uk-britain-assange-ruling/uk-judge-rules-wikileaks-assange-should-not-be-extradited-to-united-states-idUKKBN29912A

News #7 – https://foreignpolicy.com/2021/01/04/flawed-cybersecurity-is-a-ticking-time-bomb-for-the-balkans/

News #8 – https://www.reuters.com/article/us-health-coronavirus-greece-church-idUSKBN29922J

Buy CRIMENA’s music – https://crimena.bandcamp.com/

News #9 – https://rmx.news/article/article/romania-new-right-wing-populist-party-sees-meteoric-rise-in-parliamentary-election

Libertarian MP on the Euro currency and cash payments – https://www.youtube.com/watch?v=DTqE0kh2fOg

News #10 – https://www.aljazeera.com/news/2021/1/4/eu-irans-uranium-enrichment-threatens-nuclear-deal

News #11 – https://www.nytimes.com/2021/01/04/world/middleeast/qatar-saudi-arabia.html

News #12 – https://au.finance.yahoo.com/news/jack-ma-missing-232138645.html

News #13 – https://www.bbc.com/news/world-asia-china-55355401

Podcast de week-end – ep. 133 – Smiorcurile Regimului

Versiunea audio: http://s.go.ro/5efekum7

Anul 2021 a început tare frumos! Cu artificii și sictir pentru AIȚILOP și „autorități” mult peste media ultimilor ani și cu smiorc generalizat în rândul „oamenilor de bine” supărați că există în continuare contestatari la imbecilitățile sinistre și inutile promovate de aceștia pe parcursul anului recent încheiat.

Ba, mai rău, toate sondajele arată că acești contestatari nu sunt deloc marginali – ci reprezintă între 53% și 60% din populație. Altfel spus, majoritatea Țării funcționează complet diferit față de opiniile diferiților Bulai de prin șParlament (o instituție care beneficiază de încrederea a doar 7% din populație).

Referendumul ”Fără penali” e pus la sertar chiar de către inițiatori. Scuza oficială este pandemia însă în realitate nu e clar că referendumul ar trece. În plus, PSD-dar-cu-albastru are nevoie de o temă de molfăit și în 2024. Între timp, miroase a greve și proteste în învățământ iar momentul „liberalizării” pieței de energie electrică se anunță o bulibășeală totală.

Mai în glumă, mai în serios, poliția constănțeană admite cu jumătate de gură că nu are cadru legal pentru emis sancțiuni pentru cei care refuză să trăiască în frică și să-și distrugă intenționat viața socio-economică.

Absolut prin coincidență, Institutul Național de Statistică amână intempestiv publicarea datelor finale pe anul 2020 cu circa trei luni – amânând astfel concluzia logică. Datele urmează să arate că „măsurile” au ucis mai mulți oameni decât virusul din China.

Peste Prut revine la modă subiectul alegerilor anticipate, în vreme ce peste Canalul Mânecii se așterne în sfârșit liniștea Brexitului după aproape 5 ani de zile de Project Fear în care soborul mediatic a încercat să convingă pe oricine putea că Brexitul reprezintă Apocalipsa.

În Franța încă mai există Popor. Astfel că guvernul renunță brusc la proiectul autocrat și iliberal pe subiectul vaccinării iar tineretul revine la petrecerile absolut normale indiferent de opinia „autorităților” care se văd nevoite s-o facă pe voyeur-ul și… cam atât.

Între dictaturi – Lukașenko anunță un referendum privind reformele constituționale, Rusia îi dă un ultimatum lui Navalnîi să revină în țară pe motiv de dosar penal posibil instrumentat politic iar Turcia se pregătește de reforme economice structurale care amintesc de era Ciorbea de la noi.

Peste Ocean se pregătește procedura de numărare a voturilor Colegiului Electoral în Cogres și o parte dintre republicani se pregătesc de contestații. Ziua de 6 ianuarie ar putea aduce show în Congresul SUA.

Un episod compact, cât să țină pentru pauza ce urmează întrucât reluăm munca la proiectele mai lungi care necesită și deplasări.

La mulți ani!

Link-uri:

Artificiile din Cluj-Napoca văzute de pe Cetățuie! Clujenii s-au revoltat și au facut-o lată – https://www.stiridecluj.ro/social/artificiile-din-cluj-napoca-vazute-de-pe-cetatuie-clujenii-s-au-revoltat-si-au-facut-o-lata-video

Petarde și artificii ca la război, în Cluj! Dedicație pentru Arafat Arafat: ”Ai crezut că ne ascundem în case? Să-și ardă virusul pe maț” – https://www.stiridecluj.ro/social/petarde-si-artificii-ca-la-razboi-in-cluj-dedicatie-pentru-arafat-arafat-ai-crezut-ca-ne-ascundem-in-case-sa-si-arda-virusul-pe-mat-video

Artificiile de la miezul nopții și riscul lui Vlad Voiculescu – https://www.libertatea.ro/opinii/tolo-artificiile-de-la-miezul-noptii-si-riscul-lui-vlad-voiculescu-3358284

Știre 1 – https://economie.hotnews.ro/stiri-media_publicitate-24516204-membru-cna-acuza-spectacol-grotesc-tvr-revelion-televiziunea-publica-instiga-nerespectarea-regulilor-protectie-anti-coronavirus.htm

Revelion TVR – selecții – http://s.go.ro/xe3tze9z

Extra smiorc – https://www.libertatea.ro/stiri/cna-scandal-tvr-mugur-mihaescu-radu-pietreanu-iohannis-3359798

Știre 2 – https://adevarul.ro/news/eveniment/guvernul-acuzat-asociatii-magistrati-sfidat-votul-64-milioane-cetateni-adoptarea-oug-domeniul-organizarii-judiciare-1_5feddd585163ec4271732bb7/index.html

Stelian Ion, despre OUG privind completele de 3 judecători: Nu poți sta cu mâinile în sân când ai un incendiu în casă pentru că doctorul ți-a prescris să nu te dai jos din pat – https://www.hotnews.ro/stiri-esential-24513938-stelian-ion-despre-oug-privind-completele-3-judecatori-nu-poti-sta-mainile-san-cand-incendiu-casa-pentru-doctorul-prescris-nu-dai-jos-din-pat.htm

Diana Șoșoacă despre OUG-ul pe Justiție – https://www.youtube.com/watch?v=C4-iPetypVI

Știre 3 – https://www.hotnews.ro/stiri-esential-24513374-mai-dupa-lauretiu-cazan-coordonatorul-reprimarii-violente-protestului-din-10-august-2018-fost-numit-sef-jandarmeria-prahova-decizia-fost-luata-pentru-asigura-continuitatea-conducerii.htm

Cum explică Ministerul de Interne numirea lui Laurențiu Cazan la șefia Jandarmeriei Prahova: A fost împuternicit pe o funcție echivalentă cu cea de la Bucuresti/ Împuternicirea, în timpul mandatului lui Marcel Vela – https://www.g4media.ro/cum-explica-ministerul-de-interne-numirea-lui-laurentiu-cazan-la-sefia-jandarmeriei-prahova-a-fost-imputernicit-pe-o-functie-echivalenta-cu-cea-de-la-bucuresti-imputernicirea-in-timpul-mandatului-l.html

Laurențiu Cazan – Say something – https://www.youtube.com/watch?v=YGaiD4o4wdA

Știre 4 – https://newsweek.ro/opinii/o-stire-excelenta-pentru-mediul-privat-citu-promite-solemn-ca-nu-taie-salariile-bugetarilor

Știre 5 – https://www.hotnews.ro/stiri-politic-24509911-barna-nu-cazul-facem-acum-referendumul-pentru-fara-penali-din-cauza-pandemiei.htm

Știre 6 – https://economie.hotnews.ro/stiri-energie-24513979-ministrul-energiei-virgil-popescu-rfi-nu-primit-pana-acum-nici-notificare-furnizorul-energie-electrica-termenul-optare-pentru-alt-tip-contract-poate-eventual-prelungit.htm

Știre 7 – https://www.economica.net/fsli-austeritatea-anuntata-de-guvernul-citu-indeamna-la-declansarea-actiunilor-de-protest-in-educatie_194917.html

Știre 8 – https://www.mediafax.ro/social/reactia-politiei-constanta-dupa-ce-arhiepiscopul-tomisului-a-sfidat-regulile-in-noaptea-de-revelion-19843181

Știre 9 – https://r3media.ro/oferta-si-contraoferta-dupa-ce-mai-multe-afaceri-din-brasov-au-oferit-un-discount-de-10-pentru-cei-care-se-vaccineaza-o-afacere-din-targu-jiu-ofera-20-reducere-pentru-cei-refuza-vaccinul-anti-covid/

Știre 10 – https://www.profit.ro/stiri/social/ins-amana-cu-3-luni-publicarea-studiului-care-ar-putea-clarifica-daca-masurile-anti-covid-au-contribuit-sau-nu-la-inrautatirea-starii-de-sanatate-a-populatiei-si-la-explozia-mortalitatii-in-exces-19827337

Știre 11 – https://www.mediafax.ro/coronavirus/un-sondaj-arata-ca-romanii-nu-au-incredere-in-campania-de-vaccinare-impotriva-covid-19-19839941

Exemplu de proastă organizare: zeci de medici au mers la spitale să se vaccineze, dar era închis, căci spitalele cer autorizare! DSP zice că nu e nevoie – https://www.libertatea.ro/stiri/vaccinare-medici-organizare-proasta-spitale-inchis-dsp-3359709

Știre 12 – https://www.g4media.ro/maia-sandu-dupa-consultarile-cu-partidele-parlamentare-nicio-formatiune-politica-nu-si-asuma-deschis-o-coalitie-majoritara-in-parlament-oamenii-cer-alegeri-anticipate-voi-veni-in-scurt-timp-cu-o-d.html

Soluția pentru criza politică de la Chișinău este la Curtea Constituțională – https://www.dw.com/ro/solu%C8%9Bia-pentru-criza-politic%C4%83-de-la-chi%C8%99in%C4%83u-este-la-curtea-constitu%C8%9Bional%C4%83/a-56097506

Știre 13 – https://www.g4media.ro/brexitul-s-a-incheiat-ce-li-se-va-intampla-britanicilor-de-rand-incepand-de-saptamana-viitoare-mai-nimic.html

Analiză Reuters: Un Regat Unit divizat iese de pe orbita UE şi păşeşte în necunoscutul numit Brexit – https://www.g4media.ro/analiza-reuters-un-regat-unit-divizat-iese-de-pe-orbita-ue-si-paseste-in-necunoscutul-numit-brexit.html

Premierul scoţian Nicola Sturgeon şi-a exprimat speranţa că Scoţia îşi va obţine independenţa şi că va putea să se alăture Uniunii Europene – https://www.g4media.ro/premierul-scotian-nicola-sturgeon-si-a-exprimat-speranta-ca-scotia-isi-va-obtine-independenta-si-ca-va-putea-sa-se-alature-uniunii-europene.html

În prima zi după Brexit, liderul Scoției declară: „Scoția se va întoarce în curând, Europa” – https://alephnews.ro/guvern/in-prima-zi-dupa-brexit-liderul-scotiei-declara-scotia-se-va-intoarce-in-curand-europa/

Știre 14 – https://www.g4media.ro/prioritatile-presedintiei-portugheze-a-ue-protectie-sociala-ecologie-digitalizare-plus-o-abordare-inedita-a-fostei-puteri-coloniale-aprofundarea-relatiilor-cu-india.html

Știre 15 – https://www.g4media.ro/italia-turismul-este-intr-un-soc-profund-din-cauza-pandemiei-numarul-turistilor-straini-a-scazut-cu-aproape-70-iar-turismul-intern-nu-s-a-dezvoltat.html

Știre 16 – https://www.hotnews.ro/stiri-international-24515941-franta-rave-party-coronavirus-lieuron-revelion-petrecere.htm

Franța – Poliția a reușit abia astăzi, după 36 ore, să oprească, fără violență, petrecerea ilegală de Anul Nou organizată în Bretania – https://www.profit.ro/stiri/life/video-franta-politia-a-reusit-abia-astazi-dupa-36-ore-sa-opreasca-fara-violenta-petrecerea-ilegala-de-anul-nou-organizata-in-bretania-19844272

Știre 17 – https://epochtimes-romania.com/news/franta-este-fortata-sa-amane-proiectul-legislativ-privitor-la-vaccinarea-anti-covid-ca-urmare-a-nemultumirilor-publice—309452

Știre 18 – https://deschide.md/ro/stiri/externe/77926/Belarus-Luka%C5%9Fenko-anun%C5%A3%C4%83-c%C4%83-va-organiza-un-referendum-privind-schimb%C4%83rile-constitu%C5%A3ionale.htm

Știre 19 – https://www.hotnews.ro/stiri-international-24510034-rusia-ultimatum-lui-navalnii-revina-imediat-tara-sau-risca-inchisoarea.htm

Știre 20 – https://www.hotnews.ro/stiri-international-24506958-erdogan-turcia-adopta-reforme-structurale-pentru-invinge-39-39-triunghiul-raului-39-39-ratele-dobanzilor-inflatia-cursul-valutar.htm

903 minori anchetați și condamnați pentru că l-au insultat pe sultan – https://www.podul.ro/articol/13038/ingrozitor-903-minori-incepand-cu-12-ani-anchetai-i-condamnai-pentru-c-l-ar-fi-insultat-pe-erdogan-63041-ceteni-turci-au-fost-anchetai-i-9556-condamnai-la-inchisoare-pentru-acest-delict

Știre 21 – https://www.g4media.ro/unsprezece-senatori-republicani-au-anuntat-ca-se-opun-certificarii-victoriei-noului-presedinte-sua-joe-biden.html

Hawley’s plan to contest electoral college vote certification ensures drawn-out process – https://www.washingtonpost.com/politics/congress-election-vote-certification-objection/2020/12/30/4dce936c-4ab6-11eb-839a-cf4ba7b7c48c_story.html

Învățămintele anului 2020

1. Media mainstream și giganții Internetului sunt niște marionete care pot face și desface politica globală, pot ascunde sau mima catastrofe, în fine, pot jongla cu mințile întregii omeniri. Și sunt, în totalitate, de partea Stângii.

2. Corolar: nu există nici un fel de canal media care să fie al Dreptei. Tot felul de marionete, gen Fox News, care mimează orientarea de dreapta, pentru ca în momente critice să-și arate adevărata față, sunt mai nocive decât oficinele recunoscute ale Stângii.

3. Partidele politice mainstream – absolut toate, și în întreaga lume! – sunt infectate cu viruși marxiști, sunt niște marionete care joacă o piesă cu un scenariu dictatorial care are în centrul lui resetări socio-economice cu iz de genocid împotriva întregii specii umane, care apare în scenariul ăsta pe post de plagă pe fața planetei.

4. Justiția este o marionetă, care înăbușă orice încercare legală de împotrivire la ce fac marionetele de mai sus.

5. Orice fel de organism statal (sau supra-statal, ca Uniunea Europeană, Organizația Mondială a Sănătății, Organizația Națiunilor Unite, etc.) este doar o marionetă a Stângii – sau o gașcă de marionete, dacă vreți, în cazul unor tumori maligne ca UE sau ONU.

Acestea fiind spuse, ce ne rămâne de făcut? Adevărul, atât cât mai poate fi găsit, se afla pe paginile UNOR bloggeri, în rapoartele UNOR cercetători, sau în luările de poziție ale UNOR persoanalități, și toți aceștia au în comun faptul că sunt independenți și necontrolați de Stânga și, mai ales, iubesc libertatea.

Poate că vor fi și greșeli în ce scriu ei, dar nu făcute din răutate și dorința de a înșela – de cele mai multe ori, surprinzător ținând cont de resursele lor financiare și materiale reduse, oamenii ăștia sunt infinit mai aproape de adevăr decât întreaga medie mainstream. Se fac auziți cu greu, pentru că sunt cenzurați de giganții Internetului, linșați mediatic de media mainstream, batjocoriți de politicienii partidelor mainstream și, uneori, chiar pedepsiți de justiția-marionetă a Stângii. Dar sunt auziți!

În rest, ne rămâne fie să plecăm capul, să încovoiem spinarea, și să devenim cetățeni-dronă model, așa cum sunt deja mulți dintre semenii noștri; fie să ne dăm seama că nu mai avem nici un sprijin, nici un aliat, nici un organism care să ne vrea binele, și să ne luăm destinul în propriile mâini.

Dacă vrem să fim liberi, dacă vrem să lăsăm copiilor noștri o lume liberă, trebuie să ne trezim la realitate, să începem să construim lumea din rădăcini, să luptăm împotriva Răului care s-a încarnat, de două secole și ceva, în ceea ce ne-am obișnuit să numim Stânga.

Trebuie, în primul rând, să-i sprijinim pe cei care încearcă să țină Adevărul la suprafață. Să subscriem la canalele lor video, la blogurile lor, să-i ascultăm, să-i citim, chiar dacă nu suntem 100% de acord cu ce transmit ei. Pe lângă asta, să nu uităm că ce fac oamenii ăștia nu se poate face fără bani. Trebuie sa donăm, atât cât putem, pentru că altfel tot sprijinul nostru este sublim, dar nu ține nici de foame, și nici nu plătește găzduiri pe serverele Internetului…

Și dacă pe oamenii ăștia trebuie să-i sprijinim, în aceeași măsură trebuie să întoarcem spatele mediei mainstream. Trebuie să dezinstalăm aplicațiile lor de mobil, să nu le mai vizităm website-urile, să nu mai cumpărăm presa lor tipărită, să nu mai intrăm pe canalele lor TV.

Lăsați media mainstream să rămână cu cetățenii-dronă, care de acolo iși iau bruma de gânduri care le mai trece prin mințile atrofiate de slogane, mantre și meme.

Pe urma, uitați de partidele mainstream. Așa cum comuniștii ajunși la putere nu mai pot fi dați jos prin alegeri, la fel și cu aceste partide-marionetă: când virușii marxismului intră în ele, nu mai pot fi vindecate, indiferent cum s-ar încerca asta. Uitați-vă în jur, spre partidele mici, niciodată băgate în seamă la alegeri. Și dacă nu găsiți nici unul care să fie clar de partea Dreptei, atunci trebuie să ne organizăm în noi partide, aruncând la gunoi personalitățile-marionetă care mimează că ar fi de partea Dreptei. Totul nou, din rădăcini!

Pentru ca ăsta este cel mai important învățământ al anului 2020: nu mai putem fi înșelați. Răul a ieșit complet la lumină, și tot ce mai trebuie să facem este să aflăm cine trage sforile acestor marionete, pentru a putea să luptăm împotriva păpușarilor din umbră, indiferent dacă este vorba despre o haită de miliardari psihopați, de China, de Rusia, sau de toate astea la gramadă.

Poate o să reușim în lupta asta, sau poate o să fim învinși. Dar chiar dacă om sfârși învinși, măcar să fim învinși în timp ce luptăm!

10 lucruri de așteptat de la vaccin

Pe 15 martie publicam 10 lucruri bune datorate Wuhan-chan. Am „nimerit” 8 dintre ele. A noua e încă în desfășurare. Iar pe cea de-a zecea (nr. 8 în acea listă) am nimerit-o doar parțial. Cel mult.

9 luni ș-un pic mai târziu se laudă stabilimentul cu o terapie genetică experimentală care poate merge un vaccin. Haidem așadar să vă spună fratili vostru cum o să meargă șmecheria asta.

Spre deosebire de „oamenii de știință” precum Octavian Jurma (care prezicea morți pe străzi de Crăciun), dubiosul ăla de Răzvan Cherecheș (care pe 3 decembrie spunea că ne ia dracu’ pe toți în 3 săptămâni dacă nu ne bagă PNL-ul la coteț) sau dubioși gen Mixich care sunt plătiți să facă shilling pentru Big Pharma… fratili vostru face predicții mai rar. Și când le face, le și nimerește. Așadar…

1. Incompetență. Multă

Până la conspirații de orice fel, să nu uităm că avem de-a face cu oameni. Și, în caz că n-ați aflat până acum, oamenii nu sunt proști, oamenii sunt foarte proști. Iar asta se aplică inclusiv (sau poate mai ales) șpăgarilor eroi și bugetarilor în general. Și nu doar bugetarii români.

În Nemția au băgat niște bătrâni direct în ATI după ce i-au injectat cu 5 doze deodată.

Produsul ăsta farmaceutic are condiții de depozitare foarte atipice. Organizarea logistică e absolut praf la noi. Drept urmare, vor exista (și deloc puține!) situații în care condițiile de depozitare nu vor fi respectate ceea ce va duce la rezultate ”neașteptate”. Fie vaccinul nu va avea efect, fie va avea alt efect decât cel scontat… mă rog. Și să te ții atuncea de conspirații! Și vor veni! Valuri peste valuri!

Desigur, oamenii de bine „dă dreapta” cum ar veni și cu chenzină de la Stat vor striga că de vină sunt rușii, chinezii, Tata Mare, poate chiar Partidul AUR. Oricum, cineva va fi de vină – dar sigur nu incompetența bugetarilor.

2. Să vezi distracție la primul deces

În România mor în fiecare an cam 260.000 de oameni. De toate cauzele.

Probabilitatea să moară un om la scurt timp după ce a fost vaccinat e chiar mare dacă vor fi vaccinate 8, 9 sau 10 milioane de oameni în următoarele 9 luni (eu nu cred că se va întâmpla asta, dar sărim peste – să zicem, de dragul argumentului, că autoritățile depășesc așteptările mele pesimiste și populația va fi de asemenea cooperantă peste așteptări).

Legea numerelor mari ne spune că dacă într-o populație de 19 milioane ai minimum 260 de mii de morți pe an – atunci sigur într-o submulțime de populație de 10 milioane de adulți (deci deja cu mortalitate mai mare – căci la cifrele astea copiii decedați sunt cantitate neglijabilă) o să ai măcar 100 de mii de decese în 9 luni. Statistic vorbind e extrem de improbabil să nu apară un deces la scurt timp după o vaccinare.

Sigur, o să spuneți că un deces după o vaccinare nu înseamnă că decesul este cauzat de vaccinare. Și aproape sigur veți avea și dreptate.

Numai că… nu prea contează. În propagandă așa se va vedea.

Pe 28 decembrie un bărbat din Israel a făcut infarct și a murit la două ore după ce a fost vaccinat. Pe 30 decembrie a mai pățit unul în Elveția. Sigur și precis se va întâmpla și în România. Măcar o dată!

Și… când se va întâmpla,… să vezi atunci fake news-uri, conspirații și narative de mare angajament. Unele vor fi adevărate – cele mai multe vor fi bullshit direct. Iar pretenția fact-checker-ilor să le corecteze în timp real va crea doar amuzament suplimentar (pentru mine) și încrâncenare suplimentară (pentru ăia implicați).

3. PCR (Pile, Cunoștințe, Relații)

Când va fi „semnalul” că chestia asta „funcționează” – să vezi atunci favoritisme și chiar direct contrabandă.

Ghilimelele sunt pentru că nu are (și nu va avea) deloc importanță dacă produsul chiar funcționează pe bune. Importantă va fi percepția – așa cum a fost și până acum.

Măștile pe stradă, închisul crâșmelor, așa-zisa „carantină de noapte” – niciuna dintre astea nu au absolut niciun efect asupra epidemiei – dar, evident, asta nu contează. Dacă există percepția că ar „funcționa” – atunci asta e suficient.

Ei bine, când percepția că produsul farmaceutic cu pricina funcționează va atinge nadirul, atunci va apărea instant PCR-ul. Cel mai probabil chiar din ianuarie – dar nu mai târziu de 15 februarie.

Sute de mii de concetățeni își vor aminti brusc că au vreo boală cronică pentru a „urca” mai sus pe listă. Așa cum sute de mii și-au adus aminte că au probleme respiratorii ca să evite regulile imbecile privind măștile.

Nu spun că-i bine sau că-i rău. Spun doar că o să se întâmple.

4. Adeverința de vaccinare

Separat față de punctul de mai sus, va exista, cu siguranță o metodă de-a obține adeverință de vaccinare fără să trebuiască să și consumi produsul.

Deja sunt câteva sute de cadre medicale astăzi care au obținut adeverința via prieteni ”din Sistem”. Vor fi destui întreprinzători care să deschidă piața și pentru populația generală. Piața de adeverințe, nu de vaccinuri.

Cel târziu la 1 aprilie 2021 va putea fi posibil aproape pentru oricine să aibă adeverință că e imunizat la chinavirus. De imunizat pe bune… mai altădată.

Că veni vorba…

5. Imunizare naturală

Cât au fugit panicarzii de la noi de modelul suedez – dar tot ăla va rezolva per ansamblu problema.

Organizarea logistică praf de la noi, menționată la punctul 1, va face imposibilă imunizarea prin vaccin. Chiar presupunând că produsul farmaceutic chiar este atât de bun pe cât este marketat și chiar presupunând maximum de bunăvoință și cooperare din partea a peste 70% din populație. Chiar și-așa – sub nicio formă nu se va putea întâmpla nimic semnificativ pentru că logistica nu o permite.

Astfel că la 15 iulie, în cel mai fericit caz, numărul celor imunizați prin vaccin va fi aproximativ egal cu numărul celor imunizați natural.

6. Dileala va continua

Dacă din punct de vedere legal toate dilelile de „măsuri” vor fi aplatizate foarte curând (de facto aproape toate sunt deja) – dileala din retorica publică va continua cu siguranță.

Dacă astăzi sunt foarte timide, peste o lună sau peste 3 luni vor fi foarte la modă cerințe de tip fascist pe față. De care fascism? Păi fie din ăla cu a venit vremea dictaturii medicale (apud Emilian Imbri), fie din ăla cu toate vaccinurile ar trebui interzise pentru că sunt otravă!!!1111.

Dileală precum cea din Franța veți vedea din belșug, de asemenea.

Nu există niciun motiv să nu ne așteptăm la o creștere a gradului de dileală (cel puțin la nivel de retorică) în condițiile în care singurul argument împotrivă este „mai vedem noi la toamnă” (apud Fabian Schmidt via Deutsche Welle).

7. Dileala mediatică

Separat față de dileala de la nivelul retoricii este dileala soborului mediatic. Acolo nu se va schimba absolut nimic – ci va rămâne aproximativ în aceiași parametri în care se află încă din februarie 2020.

Orice reacție adversă mai severă va crea setul său de știri virale.

Sigur, guvernul a încercat să preîntâmpine asta dând încă un munte de bani publici pentru programul Presa Miluită 2.0 însă asta nu va ajuta prea mult.

8. Te fac un Sputnik?

În urmă cu vreo 3 săptămâni AstraZeneca a anunțat o colaborare cu Institutul de Stat Gamaleya din Federația Rusă. Presa de la noi a discutat foarte discret subiectul prezentând posibilitatea unei combinări a produsului britanic cu cel rusesc.

Ieri, produsul celor de la Oxford a fost autorizat în Marea Britanie.

E o chestiune de timp până când vor apărea poveștile că la mijloc e o conspirație „rusofobă” (chiar cu cuvintele astea, o să vedeți). Și nu le veți găsi în „publicația” Sputnik sau pe RT. Nu, nu – ci în paginile „publicațiilor respectabile”. Începând cu cele nemțești.

9. Arafatianismul – o constantă

Comunicarea pe subiect în România va rămâne aproximativ în parametrii actuali: Adică între foarte prost și atroce.

De altfel „campania de vaccinare” a început în specificul național peste tot. În Italia produsul a ajuns într-o dubă de înghețată. În Bulgaria într-o dubă de mezeluri. Și… în România cu milițieneală și photo-ops cu politicieni – caracteristic unei dictaturi de tinichea.

Nu vă așteptați să se schimbe mare lucru. Coordonatorul campaniei – Valeriu Gheorghiță (discipol de-al lui Cercel Întâiul Aplatizat) este ceva mai rafinat decât Raed Arafat. Dar… nu cu mult. Milițieneala e cam tot aia la sfârșitul zilei.

10. Politicienii vor continua să fie vaci cu cabină

În ciuda poveștilor cu Sistemul Atotpute®nic – toate deciziile sunt totuși politice – nu doar de jure ci și de facto. Întrucât politicienii le vor gira și tot ei le vor deconta.

Actuala CDR coaliție de guvernământ este nu doar una fragilă – dar și foarte eterogenă. Fiecare facțiune are câte un set de interese opus unei alte facțiuni teoretic partenere.

Strict pe subiect, interesele contradictorii se văd deja. Luna asta Vlad Voiculescu de la PLUSR (acum ministru al Sănătății) răgea din toți rărunchii că bucureștenii trebuiesc băgați la coteț. Între timp, Cîțu de la PNL zice că dimpotrivă. Iar noul ministru al sporturilor zice că reluarea sezonului de Liga I ar trebui să se facă cu spectatori în tribune.

Genul ăsta de declarații contradictorii vor continua în 2021 și se vor accentua. Bâlbele din 2020 au fost consecvente pe lângă ce va urma.

Cei mai pesimiști spun că bâlbele vor alimenta grupurile radicale de la punctul 6. Eu însă zic că acelea oricum se alimentează singure, indiferent de ce spun politicienii.

Efectul bâlbelor se va vedea mai degrabă într-o nouă rundă de scârbă generalizată de care vor profita toți care vor dori să intre în joc. Important e să intre în joc toți care nu sunt PNL – întrucât orice este Rău pentru PNL este prin definiție un lucru foarte bun pentru Țară.

No… cam atât.

Mai vedem peste alte 9 luni câte dintre ele am nimerit.

La mulți ani!