În sfârșit știm cine e în Grupul de ”Comunicare” Strategică

În urmă cu o lună și jumătate întrebam apăsat care este componența nominală a Grupului de Înmormântare Strategică – instituția care terorizează cetățenii români cu date mai mereu incomplete, ocazional false de-a dreptul și mereu preluate manipulator de presa cumpărată de Guvernul PNL.

Pentru început aflăm că Grupul de Comunicare Strategică nu este format la 24 februarie 2020 prin Hotărârea nr. 2/2020 a Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență (CNSSU) așa cum a fost comunicat de către Statul Român oricui a întrebat în ultimele 3 luni.

De fapt, GCS este creat prin dispoziție în baza Hotărârii 2/2020 pe data de 3 martie.

De aici se desprind două concluzii:

  1. Statul a mințit acum două luni când a comunicat că fondarea GCS s-a întâmplat pe 24 februarie. S-au ținut de data asta atât în răspunsul către parlamentarul Dîrzu cât și în răspunsurile MAI către presă.
  2. Informația publicată de noi acum 6 săptămâni prin care afirmam că GCS e constituit prin ordin personal al lui Raed Arafat se confirmă.
  3. Indiferent că a fost 24 februarie sau 3 martie – panicarea intenționată a populației era pregătită când Klaus Iohannis încă ne spunea că virusul Wuhan e o simplă răceală (afirmație repetată și de Raed Arafat în luna mai).

Componența nominală

Grupul de Comunicare Strategică are oficial doi oameni: Andi Manciu, consilier de Stat în cadrul Cancelariei Primului Ministru al României și Sorina Coșbuc, consilier al ministrului Vela și fost reporter la Realitatea TV. Doamna Coșbuc a ajuns în cercurile înalte ale PNL odată cu Rareș Bogdan. Pe vremuri doamna Coșbuc era producător/realizator al emisiunii lui Rareș Bogdan, la acea vreme jurnalist ”independent” și ”neînfricat” – în prezent prim-vicepreședinte al PNL.

Acestor doi oameni li se adaugă doi comisari a căror calitate în Grup nu este clară dar a căror prezență nu a fost dezmințită nici de PNL și nici de GCS. Aceștia sunt comisarul Drăgoi Iulian, fost ziarist (din Teleorman) și comisarul Cuțurescu Adrian, fost jandarm.

Acești oameni au decis închiderea unor website-uri pe motiv de ”fake news” (asta deși însuși Statul Român a publicat zeci de știri false).

Răspunderea personală este absolut necesară

Componența GCS s-a „scurs” mai degrabă întâmplător – mulțumită unei gafe făcută de coordonatorul Andi Manciu precum și de operatorul politic al PNL care administrează pagina oficială a Partidului. Cu ocazia asta s-a aflat ceea ce orice om rezonabil suspecta oricum: în speță că nimic nu se „comunică strategic” fără acceptul PNL. Sau, altfel spus, comunicarea GCS n-are decât conjunctural o treabă cu datele reale, prioritatea fiind coordonarea narativă cu Partidul Național Liberal.

Chiar și-așa, este esențial ca împotriva acestor oameni, precum și a instituțiilor din care aceștia fac parte, să fie inițiate acțiuni în Justiție. Dar, despre asta, altă dată.

Din Göteborg, cu dragoste.

#AplatizămPNL

Lucian Vâlsan on Youtube
Lucian Vâlsan
Not particularly nice. Mostly libertarian-conservative. Founder of the Freedom Alternative Network.