PNL: Anti-copii, pro-PSD, pro distrugerea pădurilor

15 iulie 2020 a fost o zi nasoală rău, dacă ești Partidul Niciodată Național Liberal. Însă o zi excelentă pentru a i se reaminti vastei majorități a populației (care nu e membră în niciun partid) să iasă la vot și să voteze orice mai puțin PNL.

Rezumatul zilei:

Dosarul 10 august clasat (parțial, sanchi)

Oamenii au votat PNL și au susținut PNL (și USR) și în speranța că cineva va plăti pentru mizeriile întâmplate pe 10 august 2018 când la ordinul PSD (maybe?) Jandarmeria a dat cu gaze în protestatari pentru că așa a vrut mușchiul unui șmecher din MAI.

A venit PNL la putere și printre primele lucruri promise a fost dreptate pentru evenimentele din 10 august. Așa că PNL (prin Cătălin Predoiu) a numit procuror-șef la DIICOT pe doamna Georgiana Hossu.

CSM a dat aviz negativ dar PNL-ului nu i-a păsat. Așa cum nu i-a păsat nici lui Klaus Iohannis (cel pe care oile l-au votat cu 66% tot pe ”PSD man bad”) care a semnat decretul de numire.

Fast forward și, astăzi, cu puțin sub o lună rămase până la aniversarea a doi ani de la evenimentele din 10 august 2018 și… procurorul șef al DIICOT face exact ce-și dorea PSD-ul și clasează dosarul.

Desigur, să nu care cumva să observați că soțul doamnei Hossu e bun prieten cu colonelul Paraschiv (omul în alb – îl mai știți?). Dacă observați asta, desigur, sunteți trolli PSD-iști plătiți de Rusia cu interese meschine să subminați Statul Român, se știe.

Sigur, oficial dosarul nu e clasat în totalitate. Mai sunt încă niște tilicari neimportanți „sub acuzare” dar ce vroia PSD s-a obținut fără probleme cu ajutorul și susținerea entuziastă a Partidului Național Liberal.

Atacă la CCR ”DNA-ul pădurilor”

Ideea de ”DNA al pădurilor” nu mă animă în niciun fel. Recunosc că nu dau doi scuipați pe subiectul ăsta. DAR, dacă ești PNL, ar trebui măcar să nu arunci cu mehlem în ventilator.

Cabinetul Orban a atacat la CCR legea de înființare Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Mediu (”DNA-ul pădurilor”) invocând în sesizarea de neconstituționalitate ”lipsa precizării sursei de finanțare sau o lisă de claritate și previzibilitate în forma legii întocmite.” Adică frecție, mai pe scurt.

Așa faci când nu vrei o lege și nu vrei nici să explici motivul real și nici nu ai fundamente solide legale s-o critici. O dai cotită – zici că #nusuntbani. Deseori merge.

Problema e că legea privind așa-numitul DNA al pădurilor a fost votată în Parlament inclusiv de parlamentarii PNL. Puțini parlamentari au votat împotrivă, semnalând că e un subiect care se bucură totuși de un larg consens. Nu discutăm acum dacă acel consens e bun sau nu. Repet: nici nu-mi pasă.

Însă va fi amuzant de văzut pe unde va scoate PNL (și mai ales Orban!) cămașa când votanții care țin foarte mult la acest demers vor întreba, onest, unde e DNA-ul pădurilor care le-a fost promis în circumscripții de parlamentarii PNL și apoi și votat de aceștia. HONK.

Refuzul de-a dubla alocațiile

Legea privind dublarea alocațiilor a fost inițiată de parlamentarul PNL Robert Sighiartău. A trecut cu largă majoritate în Parlament și a fost promulgată de președintele Iohannis în 2019. Urma să intre în vigoare.

Numai că Guvernul Orban s-a trezit brusc că nu mai are bani să facă asta. Vedeți voi, bani pentru copii nu prea sunt (ăia oricum nu votează). Sunt doar bani pentru presă (deja 50 de milioane de euro) și pentru combinațiile de la Unifarm (în care sunt implicați o mulțime de apropiați personali ai lui Orban).

Mai sunt bani și pentru șmenurile lui Raed Arafat. Sunt bani și pentru testele alea ciudate ca la Suceava numărate precum Pristanda. Sau pentru testele de dau informările Grupului de Panicare Strategică pe niște cifre pe care nici măcar presa miluită nu le mai crede. Pentru toate astea sunt bani. Pentru copii, nu!

Așa că Guvernul Orban a dat un OUG pentru a amâna intrarea în vigoare a legii. Parlamentul (același care votase cu largă majoritate legea de la bun început) a refuzat OUG-ul și a insistat ca legea să intre în vigoare când a zis Parlamentul, nu când are chef cabinetul.

Regimul PNL însă nu s-a lăsat și a contestat la CCR însuși dreptul Parlamentului de-a emite legi. Cu aceeași vrăjeală – că n-au prezentat sursa de finanțare (o problemă pe care nici Iohannis și nici Orban n-au avut-o în 2019 când o votau și promulgau cu două mâini).

Azi CCR a venit și-a spus, firesc de altfel, că Parlamentul are dreptate și că legea trebuie aplicată așa cum a fost scrisă iar obiecțiunile guvernului sunt neîntemeiate.

Mingea e acum în terenul lui Klaus Iohannis care ar putea să continue să fie Gică-Contra și să retrimită legea în Parlament (atenție – aceeași lege pe care tot el a promulgat-o acum câteva luni și scrisă de un parlamentar PNL!).

Noi așteptăm cu nerăbdare să vedem cum va justifica Iohannis asta.

Desigur, 1 august e acuș așa că PNL teoretic și-a atins scopul declarat (acela de a proroga intrarea în vigoare până la 1 august). Însă să nu vă mire când veți vedea pancarte prin orașe despre cum PNL fură bani de la copii. Și nici să nu vă plângeți că nu e corect – căci e foarte corect.

Să nu vă mire nici când pe 10 august s-ar putea să vedeți 10 mii de oameni în Piața Victoriei. Sigur, Divizia Presă va toca din nou placa cu rușii, cu covidele, cu măscuțele, cu 5G-ul, cu dracu’, cu lacu… dar oricum nu va mai conta. Numai un inteligent asimptomatic mai crede pe cuvânt ceva scris de presa miluită iar cabinetul Orban nu se bucură nici măcar de încrederea panicarzilor ălora cu trei măscuțe și mânuși la 35°C. Ăia nu ies în stradă că le e frică de virusul chinezesc. Dar la vot pe ăia i-ați pierdut de mult.

Să nu vă mire nici dacă veți vedea alianțe mai ciudate (precum verzi dubioși votând cu PSD-ul pe care-l înjurau în 2015). Jocul de glezne pe DNA-ul pădurilor costă.

Știu, știu, pe internet sunteți toți șmecheri. Cine nu-i de acord cu voi mă-sa-i PSD, tac’su e Putin, bunică-sa e 5G și toți aveți un văr care a murit de chinavirus. Numai că în teren nu merge gluma. În teren nu poți să dai nici report și nici block oamenilor care nu-ți plac.

Atât.

Ne vedem în stradă!

#PasCuPas

#AplatizămPNL

Lucian Vâlsan on Youtube
Lucian Vâlsan
Not particularly nice. Mostly libertarian-conservative. Founder of the Freedom Alternative Network.