Cum subminezi legal măsurile imbecile din școli (mic ghid)

Mâine începe școala! Prilej minunat pentru distracție intensă pe spinarea Guvernului precum și a lacheilor din Sistem care ling ciubota dictaturii.

Să o spunem din capul locului: A submina, lua la mișto, sfida și da de pământ cu „măsurile” imbecile și unice în Europa gândite de semianalfabeta Monica Anisie care nu înțelege nimic din ce se întâmplă în jurul ei (după cum măcar recunoaște) reprezintă o datorie cetățenească a oricărui cetățean non-imbecil al acestei țări – fie că este profesor, părinte sau elev.

Acestei îndatoriri i se adaugă, desigur, și votatul intenționat împotriva PNL, ieșitul la proteste și, desigur, ignorarea în general a prostiei generalizate care ocupă vremelnic instituția numită Guvernul României. Dar despre astea mai târziu.

Desigur, ghidul se adresează oamenilor normali. Deci nu celor convinși că o să murim toți de chinavirus în timp ce tușim și nici celor convinși că virusul nu există și că totul e o conspirație unică și unificatoare. Bolile mintale se tratează la psihiatrie – nicidecum în muncă de teren ca operativ. Legat de acest subiect, dacă locuiți cu cineva aflat în grupă de risc pe bune (un grup mult mai restrâns oricum față de ce vă spun panicarzii) – nu aplicați tacticile care vă cresc riscul de-a lua pufosul. Scopul este aplatizarea imbecilității cu consecința asumată a unei tuse. Situațiile cu risc real (și nu închipuit) de deces trebuie să fie tratate separat, cu alte priorități.

Tot din capul locului precizăm că ghidul se aplică în învățământul preuniversitar. Pentru învățământul universitar lucrurile se complică întrucât acela nu este un drept constituțional, astfel că sunteți la mâna „intelectualilor” cu carnet de partid din universități. Csf? Ncsf. Așadar,

Dacă ești părinte/tutore/frate mai mare

 1. Sub nicio formă n-ai măști. Deloc. Guvernul a admis în public că nu are măști pentru toată lumea dar, în același timp, nu are nici cadrul legal să refuze intrarea în școală pe motiv că ”ai bani de măști” (școala nu are autoritate să determine nominal cine este „elev din familie vulnerabilă” și cine nu). Te identifici drept sărac 🤡 Drept urmare, refuzul accesului în școală reprezintă o încălcare a dreptului constituțional la învățământ. Desigur, este de așteptat ca Guvernul să încerce asta (la urma urmei această guvernare criminală guvernează explicit împotriva Constituției din luna martie încoace). Dar până încearcă, aveți dreptul legal să n-aveți bani de măști pentru copil. Simplu. Școala este gratuită și obligatorie – drept urmare e obligația organizatorului să asigure cadrul ca acest lucru să se și întâmple.
 2. După o vreme nu o să mai „țină” punctul 1. Așa că fiți pregătiți cu un certificat medical/adeverință medicală prin care îi este interzis copilului dumneavoastră să poarte mască. Vă descurcați – așa cum s-au descurcat și profesorii care folosesc pandemia să tragă chiulul declarându-se în mod vădit fals drept ”grupă de risc”.
 3. Refuzați categoric ședințele cu părinții „online”. Nu puneți în practică nimic spus la aceste ședințe. Nu aveți calculator și nici internet. Nu există obligația în sensul legii să aveți nici măcar telefon, darămite conexiune la Internet. Să vi se trimită scrisoare prin poștă (adresă aveți obligația să aveți și s-o și declarați școlii). Insistați pe acest detaliu până când obțineți ședință fizică – la fața locului, ca oamenii normali.
 4. Pregătiți recuzită: Tricouri cu Hapciu19 (sau meme-uri echivalente), măscuțe cu #aplatizamPNL (descărcați șablon gratuit de aici și altă versiune de aici), măscuțe cu mesaje similare (foarte important non-vulgare!), nasuri de clown dar fără sunet (nasul roșu e tehnic vorbind regulamentar în majoritatea unităților de învățământ – doar sunetul de HONK nu este!) și, desigur, materiale de propagandă (clipuri, poze, meme-uri) de distribuit în mod constant – ZILNIC!! – în grupurile de părinți. Una la 12 ore, pentru început. Dacă găsiți unde să croșetați viruși pufoși, dați-ne și nouă de știre că mai vrem și pentru noi. Ar fi ideal să fie câte 1-2 viruși pufoși în fiecare clasă 👌🏻
 5. Cunoașteți-vă bine atât prietenii cât și dușmanii. Fără dubiu vor exista școli în care corpul profesoral e format din oameni predominant normali – caz în care nivelul de exagerare trebuie ținut la minimum. Nu vreți să faceți viața grea unor oameni care deja sunt de acord cu noi. Și reciproca este însă valabilă: fără dubiu vor exista școli în care corpul profesoral este compus predominant din dobitoci siniștri sau din indivizi cu un interes (spre exemplu sindicaliștii care propagă în public mesaj panicard cu scopul de-a obține creșteri salariale – în realitate durându-i drept în 14 de virus). În acest ultim caz, nivelul de trolling trebuie să fie mare.
 6. Cunoașteți-vă bine și colectivul de părinți. Încercați să convingeți cât mai mulți. Marginalizați panicarzii fără milă. În ședințe aplicați tactici #rezist – îi întrerupeți constant, puneți-le la îndoială sănătatea mintală, buna credință și chiar capacitatea de-a-și crește copiii. Perfect legitim – copiii cu părinți panicarzi sunt ei înșiși victime ale unor acte de violență psihologică îngrozitoare de 6 luni de zile încoace.
 7. Dacă sunteți membru în vreun comitet de părinți – nu ezitați să vă folosiți poziția la maximum.
 8. Dacă sunteți membru într-un ONG de părinți, nu ezitați să vă folosiți de statut pentru a protesta (atât fizic cât și prin scrisori, contestații, reclamații, etc.) – dacă nu sunteți membru într-o astfel de structură, neapărat căutați una și înscrieți-vă. Ieri, de preferință! Menține presiunea. Nu te opri deloc. Dacă opoziția se prinde de o idee, lovește-i cu alte două la care nu se așteaptă. (Regula nr. 8)
 9. Condiționați plata fondului clasei/școlii de relaxarea sau renunțarea totală la măsurile pandemice. Știm cu toții că fondul clasei/școlii reprezintă o practică ilegală în sine dar larg răspândită. Această pârghie trebuie obligatoriu folosită împotriva mafiei din școli. Vreți bani de fond? Încetați terorizarea copiilor. Simplu. Indiferent cu ce vă amenință, rețineți că e totul o minciună. Nu există pârghie legală să fiți sancționat în vreun fel pentru neplata fondului clasei/școlii. Există însă pârghie legală să acționați școala în instanță pentru că vi-l cere. Cunoașteți-vă și cereți-vă drepturile!

Dacă ești profesor

 1. Prezintă-te fizic la școală.
 2. Distribuie constant propagandă menită să submineze încrederea colegilor în Monica Anisie în special și în Partidul Național Liberal în general. Website-ul EduPedu este o resursă excelentă de materiale despre prostia incomensurabilă a administrației PNL.
 3. La orice conversație cu elevii, în absolut orice circumstanță, căutați să aduceți discuția despre subiectul pandemiei, subliniind răutatea, incompetența, reaua-voință și corupția Guvernului. În cazul conversațiilor în afara școlii – insistați pe faptul că dușmanul copiilor este Partidul Național Liberal. Duceți la îndeplinire coșmarul lui Raed Arafat care deja se teme de faptul că nimeni nu-l mai ia în serios – începând cu copiii și adolescenții. Arătați-le tinerilor că nu sunt singuri și că ceea ce ei observă este evident și pentru adulți.
 4. Obțineți certificat medical de exceptare de la purtat mască. Vă descurcați – așa cum s-au descurcat și colegii corupți în sens invers 😷
 5. Dacă sunteți membru în orice for de decizie la nivelul școlii (de la director la membru în consiliul de administrație sau altceva) – nu ezitați să vă folosiți cinic poziția. Căutați să convingeți folosindu-vă autoritatea. Dacă nu puteți, folosiți-vă poziția pentru a tergiversa măsuri pandemice de orice fel. Rețineți că și ședințele profesorale au nevoie de cvorum. Și pot fi contestate.  Puneți-vă la punct cu procedurile interne și nu ezitați să le folosiți!
 6. Evident, nu observați niciodată dacă elevii n-au măști. N-ați văzut. Se mai întâmplă!
 7. În caz de conflict cu vreun părinte panicard, luați poziția ”n-am văzut”, ”vă imaginați”, ”vi se pare”. Copiii n-au nicio vină – dar părinții panicarzi sunt parte din Problemă. Drive them crazy! Marginalizați-i fără milă și portretizați-i în orice circumstanță drept fanatici religioși (căci chiar asta sunt!). Ridiculizarea este cea mai potentă armă a omului. (Regula nr. 5)

Dacă ești elev(ă)

 1. Îți uiți masca acasă. Mai ales prima săptămână! N-ai bani. Nu-ți permiți. Să-ți dea școala!
 2. Profesorul nu are voie să vă dea afară din oră. Deloc, niciodată, pentru absolut niciun motiv. Drept urmare, dacă vreun profesor încearcă, obligatoriu mergeți chiar atunci și formulați plângere scrisă împotriva profesorului respectiv adresată directorului. Mergeți la secretariat și luați număr de înregistrare. Dacă sunteți refuzați, repetați demersul la ISJ (Inspectoratul Școlar Județean) sau la ISMB în cazul Capitalei cu o plângere atât împotriva profesorului respectiv cât și împotriva instituției (liceu/școală). Nu există să vă refuze registratura ISJ/ISMB. Dacă ești într-o clasă unită – faceți toți la fel. În fiecare zi, dacă e nevoie. Dacă legea spune că fiecare scrisoare primește un răspuns, trimite 30 de mii de scrisori. (Regula nr. 4)
 3. Tehnic vorbind, masca cu #aplatizamPNL reprezintă publicitate electorală care este, așadar, interzisă în școli. DAR Guvernul zice că masca e obligatorie. Drept urmare, profesorul este pus să aleagă care din reguli e respectată. Dacă alege să vă oblige să o dați jos reclamați-l că vă pune sănătatea în pericol! Dacă alege să vă lase s-o purtați oricum – faceți poză în ora profesorului panicard și reclamați-l că tolerează publicitate electorală. De asemenea, folosiți poza pentru a răspândi informația că profesorul este PeSeDist și insistați din momentul incidentului până la finalul primului semestru cu această etichetă. Dacă e spusă de suficiente ori, n-o va mai contesta nimeni. Make your enemy live up to his own book of rules. (Regula nr. 4) IMPORTANT: Această metodă se aplică doar profesorilor panicarzi sau sindicaliști (care se dau panicarzi pentru beneficii). Nu aplicați așa ceva oamenilor normali. Scopul este să faceți viața panicarzilor cât mai grea cu putință fără a încălca legea (dimpotrivă, o respectați la virgulă!).
 4. Întotdeauna purtați ceva care subminează narativa panicardă (MAGA hat, tricou cu chinavirus, măscuță personalizată, statisticile CDC, declarațiile lui Didier Raoult, etc.). În fiecare moment al zilei amintiți celor din jur că toată debandada „măsurilor” este o farsă de prost gust care nu doar că nu merită luată în serios – dar nu trebuie luată în serios de nimeni care nu este oligofren.
 5. Ignorați amenințările cu „nota la purtare”. Folosiți ocazia pentru a vă educa și colegii că „nota la purtare” este o relicvă comunistă cu impact comparabil cu media la muzică sau religie. 99% din ce vă spun profesorii despre „nota la purtare” e o minciună (unii profesori nici ei nu știu că spun minciuni și recită o poezie care nu mai este valabilă de zeci de ani). Notă: Toate notele pot fi contestate (deci inclusiv nota la purtare). Cu excepția situației în care adunați multe absențe sau bateți vreun profesor – scăderea notei la purtare se contestă cu succes de fiecare dată.
 6. Înarmați-vă cu exemple concrete (din Nemția, din Cehia, din Suedia, din Danemarca) – exemple de țări în care terorizarea psihologică a copiilor nu a fost adoptată și în care, iată, nu s-a mai tușit deși școala a început ca pentru oameni normali – nu ca pentru vite duse la reeducare întru „noul normal”. Argumentați cu calm, dar ferm, oricui încearcă să vă convingă de tot felul de minciuni guvernamentale (veți auzi des sintagma ”așa e peste tot în lume” – acesta fiind unul din punctajele de partid livrate de PNL profesorilor de la catedre).
 7. Obțineți de la psiholog (sau psihiatru) după data de 1 sau 15 octombrie – un certificat care atestă că sănătatea voastră mintală este direct afectată de HONK-urile imbecile denumite oficial ”măsuri de protecție în școli”. Amenințați apoi școala cu procese și plângeri penale. Fiți dispuși să și faceți ceea ce amenințați că faceți. Nu blufați!!! De reținut: Amenințarea este deseori mai mare decât acțiunea însăși. Ego-ul și imaginația opoziției crează consecințe mai vaste decât ar putea-o face orice activist (Regula nr. 9)
 8. Dacă părinții nu vă sunt aliați, luați voi inițiativa și condiționați achitarea fondului clasei/școlii de relaxarea sau renunțarea la măsurile panicdemice. Nu au ce să vă facă indiferent cât borș amenințător vă vor mânca. Fondul școlii/clasei este ilegal și punctum. Folosiți-vă de acest aspect să formulați cererea rezonabilă: ”Nu vă reclam pentru practica ilegală dacă renunțați la X, Y, Z măsuri (de preferință toate – cereți cât mai mult)”
 9. Dacă există resurse precum grup de Facebook al clasei sau ceva similar – faceți-vă timp și faceți ieșiri pe-afară cât mai ține vremea. Neapărat poze multe fără „distanțare socială” – apoi distribuite în așa fel încât să le vadă și profesorii. Pozele neapărat se distribuie cu mesaje de tipul ”Hapciu!”, ”Am tușit”, ”cough-cough”, etc. Vă descurcați, nu trebuie să vă învățăm noi 😇
 10. Dacă părinții vă sunt aliați, faceți ieșiri comune și cu câțiva părinți și apoi repetați procesul de la punctul de mai sus. Cu cât mai aglomerat, cu atât mai bine. Hapciu!
 11. Faceți des schimb de rechizite în prezența profesorilor. Așa identificați ușor panicarzii. Unii membri ai religiei carantinei sunt suficient de inteligenți încât să nu se exprime des în public în favoarea dictaturii. Dacă în două săptămâni nu vă bate nimeni la cap pe subiect, renunțați. Dacă însă iese cu show, faceți-o de 5 ori mai mult. Apoi de 10 ori mai mult.
 12. Jucați fotbal. Des. Guvernul poate să recomande orice – e ilegal să vă oprească cineva din jucat fotbal! Dar filmați orice încercare de-a face asta din partea oricărei figuri de autoritate. Apoi viralizați clipul.
 13. Din același registru, schimbați de locurile între voi în clasă. Dacă nu observă nimeni (sau nu-i pasă nimănui), e foarte bine. Dacă însă observă, forțați nota să vi se argumenteze în sensul legii de ce sunteți bătuți la cap să nu o faceți. ”Recomandările” idioților din PNL și Guvern NU sunt lege. Nu aveți obligația legală să vă supuneți majorității imbecilităților sinistre din ”recomandările” guvernului.
 14. În clasă ți se face foame și sete foarte des. Nu poți bea prin mască 😷 Firește, după fiecare masă, trebuie să ieșiți ca să vă spălați pe mâini că așa spun regulile – și n-ați vrea să încălcați regulile, nu?
 15. Contestă în scris cât mai multe note (de preferință toate) puse în timpul „cursurilor online”. Reamintim că notarea online este ilegală în sine și completamente în afara normelor.
 16. Tot pe subiectul orelor online, nu știi să intri. Nu ai obligația legală și nici regulamentară să știi să folosești Zoom/Microsoft Team/sau ce soft se mai folosește prin debandada asta. În timp ce te „chinui” să intri, amintește de mai multe zeci de ori că totul e pierdere de vreme și mai bine faceți ora normal, la clasă, ca oamenii normali.
 17. Nu uitați să tratați totul cu zâmbetul pe buze. Nu vă luați prea în serios așa cum nu trebuie să luați nici „măsurile” în serios. Adulții panicarzi sunt fie proști fie au un interes (de regulă financiar). Lăsați-i să se înfoaie și să tune și să fulgere. Le râdeți în nas și vă vedeți de treabă. NU AU CE SĂ VĂ FACĂ, E important să vă simțiți bine în timp ce luați măsurile la perpulis. O tactică bună este cea care aduce bucurie celor ce o practică (Regula nr. 6)

Pentru toată lumea

Există lucruri pe care le pot face toți cei implicați (inclusiv personalul auxiliar). Cum ar fi:

 1. Identifică cel mai atacabil panicard și concentrează-te asupra acelei persoane. Succesul crește și mai mult dacă acea persoană este director (plin sau adjunct). Alegeți ținta, definiți-o, personalizați-o și polarizați-o. Tăiați-i rețeaua de suport și separați-o de potențialul de simpatie. Țintiți indivizi, nu instituții. Indivizii suferă mai tare decât instituțiile. (Regula nr. 13)
 2. Nu irosiți timp prea mult gândindu-vă la detalii. După o scurtă vreme o să vă „vină natural” să trollați măsurile. Atâta vreme cât nu e ilegal, nu ezitați să puneți în practică orice idee. Premisa tacticii este dezvoltarea unui mecanism operațional care să ducă la menținerea presiunii constante pe opoziție. Această presiune constantă și aparent haotică duce la reacții din partea opoziției – reacții care sunt esențiale pentru succesul proiectului (Regula nr. 10)
 3. Complicați lucrurile acolo unde opoziția le vrea simple și simplificați acolo unde opoziția le vrea complicate. Dacă directorul vrea distanță de un metru, țineți distanța la 20 de centimetri căci e prea complicat de măsurat un metru și riscați să zgârâiați pereții. Dacă vrea 1,5 metri – țineți distanța de minimum 2 metri. Pentru că e prea greu de măsurat. De câte ori apare ocazia, ieșiți din tiparul la care se pricepe opoziția. Căutați mereu noi metode pentru a pune opoziția în dificultate prin incertitudine. (Regula nr. 3)

Punerea la îndoială, contestarea și sfidarea autorității ilegitime este de datoria oricărui cetățean liber. Regimul Orban a anunțat cu surle și trâmbițe că e gata să reacționeze ”la orice situație”. La poker asta se numește bluf. Și e timpul să zicem ”call” și să vedem până unde merge cacealmaua.

Deocamdată atât.

Ne vedem la proteste.

Mâine merg și eu la școală 🤡

Lucian Vâlsan on Youtube
Lucian Vâlsan
Not particularly nice. Mostly libertarian-conservative. Founder of the Freedom Alternative Network.