Da mă Werner, PSD-ul de vină

Ieri, tipul ăla înalt care-și zice Președintele României ne-a dat nouă tuturor noul și vechiul punctaj al Partidului Niciodată Liberal: Tot ce se-ntâmplă nașpa în țara noastră este pentru că există PSD.

De data asta a fost chiar mai explicit: N-are nimic de reproșat nici lui Lucovid, nici cabinetului în ansamblu și nici sie-și. Totul e perfect din punctul de vedere al Partidului-Stat. Problemele, atunci când există, sunt la toți ceilalți – dar mai ales la PSD. Și când nu sunt la PSD, sunt la UDMR. Și când nu-s nici acolo, sunt la popor. Căci, se știe, poporul e de vină că DSP-ul e populat de băieți și fete numiți politic de PNL  (și de PSD).

Apropo, remarcați că de Ponta nu s-a luat. Răspunsul lui Klaus Iohannis vis-à-vis de coaliția occidentală anti-China explică și de ce nu s-a luat de Ponta. Bine, și trecutul comun cu USL e un motiv, dar sărim peste.

Și mai amuzant (dacă n-ar fi trist și totalmente fals) e că sinistrul ăsta ne-a zis că în stare de demență urgență lucrurile au fost foarte bune. Desigur, sutele de mii de amenzi abuzive nu există. Cum nu există nici adolescenții bătuți de Miliție pentru infracțiunea de-a fi ieșit la plimbare. Nici oamenii random bătuți de Miliție pe stradă pentru „infracțiunea” de-a fi la ora greșită pe stradă. Nici pensionarii amendați cu mii de euro pentru că și-au cumpărat pită la ora 13:15.

Vedeți voi, nimic din toate astea nu s-au întâmplat, ne zice Werner Iohannis. Și, deloc surprinzător, niciunul dintre ”jurnaliștii” prezenți în sala ”Unirea” nu s-a obosit să-i dea peste nas. Înțeleg, avea măscuță (pe care o tot rearanja, contrar indicațiilor OMS, dar sărim peste). Și totuși, cu tot cu măscuță – dar genul ăsta de minciuni din vârful fotoliului prezidențial nu i-au fost tolerate niciunui președinte. Până și lui Iliescu se mai găsea câte-un jurnalist să-i spună că mâncă borș.

Da, dar, vedeți voi, până la regimul Iohannis niciun președinte și niciun partid nu a mers până-ntr-acolo încât să cumpere presa cu sute de milioane de lei bani publici. Regimul de tristă amintire Năstase căuta să infiltreze, să intimideze dar nici măcar ăla care conducea prin el însuși și ne invita să-i numărăm ouăle dacă nu ne convine, nici măcar Năstase nu și-a permis aroganțe dintr-astea.

Și totuși, adevărul încă mai contează

Oricât de tare i-ar deranja pe propagandiștii PNL, unii din ei la rândul lor plătiți cu mii sau zeci de mii de lei din bani publici ca să ne mintă pe față despre economie sau despre măscuțe, adevărul totuși are prostul obicei că nu se îndoaie după voința regimului.

Așa, pe scurt: Neluțu Tătaru și-a pus fratele la ISU Vaslui și prietenii la DSP și Antibiotice. Desigur, PSD e de vină pentru asta, se știe.

La fel cum tot PSD e de vină că imediat după spitale, virusul chinezesc face casă bună taman în DSP-uri. O fi de la competența cu care guvernul PNL gestionează situația, competență de care ne tot povestește sinistrul ăla de la Cotroceni.

Tot gestiune impecabilă a fost și trimiterea cu gloata de oameni la sparanghel când majoritatea oamenilor luau amenzi de mii de lei dacă-și luau pită de la magazinul greșit. Desigur, și pentru astea tot PSD e de vină, căci, se știe, în stare de urgență guvernul a gestionat foarte bine situația.

Apropo, oare Grupul de Panicare Strategică o fi rectificat cele 736 de infectări pe oameni care literalmente nu există? S-a întâmplat la Suceava (un fief PSD, se știe) iar doamna Trifan, care a dezvăluit situația, a fost prompt demisă de guvern. Între timp, viețile sucevenilor au fost ruinate literalmente fără niciun motiv – altul decât incompetența autorităților controlate integral de PNL. Autorități sanitare, altfel, decorate de însuși Klaus Iohannis ca model de eficiență.

Desigur, despre Unifarm nu mai zicem nimic. Directorul pus sub control judiciar de DNA este, după cum ne-a informat domnul Orban, un model de transparență. PSD este de vină și pentru asta, firește.

La fel cum tot PSD este de vină și pentru cei circa 875.000 de șomeri. Desigur, ”intelectualii libertarieni” de la PNL – și ei intens remunerați pe bani publici, fiți fără grijă – deja ne mint pe față și ne spun că ne imaginăm acei șomeri căci au făcut ei grafice la PNL și că de fapt nu-s chiar așa de mulți. Economia Nemției tușește intens la minus 10%, dar România crește pentru că așa zic ”intelectualii” cu carnet de membru de partid. Și noi trebuie să-i credem. Și, desigur, vine revenirea ”în V” promisă de Cîțu. Și, când nu va veni (și nu va veni!) de vină tot PSD va să fie, stați fără grijă.

Apropo, Statul nici măcar nu știe cu exactitate câți angajați are. Violeta Alexandru promite asta de vreo 9 luni cel puțin. Tot n-am aflat. De vină o fi PSD și pentru asta.

Mai țineți minte când Glăvan (un mare intelectual libertarian cu carnet de membru de partid) tuna că ”Nu mai putem accepta ca statul să ne scuipe în cap și să ne ceară taxe pentru asta”? Eh, între timp a ajuns la guvernare. Cifrele la zi arată că aparatul bugetar este cu 11.700 de angajați mai mare față de momentul în care PNL a preluat guvernarea. Dacă-l întrebi de asta, în cel mai fericit caz îți ignoră întrebarea. Dacă îl întrebi de cei 20,000 de lei lunar pe care-i încasează de la Stat, iei înjurături și block. Desigur, și pentru asta este de vină PSD.

Și poate că niciunul din lucrurile astea n-ar fi reprezentat vreo problemă insurmontabilă dacă shilii acestei organizații criminale nu s-ar fi dedat la cea mai josnică strategie de propagandă: Cine nu e cu noi, mă-sa-i PSD.

Nu ești de acord cu internările forțate? Ești PSD-ist. Ai îngrijorări privind economia? Ești PSD-ist. Insiști ca regulile pandemice să fie realiste (e.g. excepții pentru cei cu boli, mai puțină miliție mai multă convingere, etc.)? Clar ești PSD-ist și tac’tu e Ciolacu.

Dacă mai ai și îngrijorări constituționale (vizibile din elicopter pentru orice student în semestrul I al Facultății de Drept) – deja ești direct Putin și vrei să ne moară copilașii de la chinavirus.

Consideri imorală și neconstituțională cenzura aplicată de Grindeanu la ordinele lui Arafat și PNL? Clar, ești PSD-ist și sigur crezi că virusul chinezesc se ia prin infrastructura 5G.

PNL a făcut ce nici măcar PSD-ul nu îndrăznea să facă. Să ducă punctajele dedicate talibanilor în mainstream. Și PSD face din astea. Pe grupurile de gospodine (fiefurile lor) dacă ziceai ceva nasol de Veorica Vasilica, erai directă slugă a lui Werner. Dar cumva acolo te aștepți. Însă discurs de taliban urcat la nivelul ăsta doar PNL a reușit în ultimii 20 de ani de când mă mai uit și eu ocazional la politică.

Ah, mai țineți minte când primvicepreședintele PNL Rareș Bogdan promitea că PSD și Carmen Dan vor plăti pentru 10 august? Nu-i nimic, procurorul numit de PNL (Predoiu și Iohannis) s-a asigurat că asta nu se va întâmpla. Desigur, PSD e de vină ȘI pentru asta.

Ei bine… NU mă. NU! Pentru că NU!

V-aș mai crede dacă măcar ocazional aș mai vedea și câte-un PNL-ist cenzurat pe rețelele sociale. Dar nu e cazul. Absolut deloc. Goarnele Partidului Niciodată Liberal pot face și spune absolut orice.

Între timp, pagina noastră este în cotinuare suspendată pentru că… am postat poze din Suedia demonstrând dincolo de orice dubiu că absolut tot ce spune presa românească de trei luni încoace despre Suedia e pur și simplu fals.

Raportacii PNL, desigur, n-au putut suporta asta. Ce nesimțire pe noi, dom’le. Să ne permitem să mergem să verificăm la fața locului ”știrile” date de Panica24 și Hoit-News despre o țară mai puțin cunoscută românilor (și despre care se poate minți mai lejer).

Pentru toate lucrurile astea de vină nu e PSD. Ci cealaltă aripă a USL.

PSD poate fi înjurat că nu a dotat spitalele mai mult și/sau mai bine cât a fost la guvernare (și a tot fost). PSD poate fi înjurat că a tot promovat politici analfabete economic.

Dar nu e de vină PSD atunci când PNL adoptă exact aceleași politci. Și nu e de vină PSD când ”libertarienii” se-apucă de lins ciubota regimului.

Și dacă, după toate astea, singura apărare a regimului rămâne tot ”PSD man bad” – atunci poate e cazul să vă duceți și voi dracului după PSD.

Gata. Ajunge.

Ne vedem în stradă! #AplatizamPNL

Lucian Vâlsan on Youtube
Lucian Vâlsan
Not particularly nice. Mostly libertarian-conservative. Founder of the Freedom Alternative Network.