Programul de reeducare „Lingătorii de bocanci anonimi”

Acest program, construit pe modelul „Alcoolicilor Anonimi”, a fost lansat pentru a-i ajuta pe concetățenii noștri care suferă de viciul linsului bocancului Statului. Respectivul viciu face ravagii în societatea noastră, mai mari decît cele produse de heroină, de aceea societatea trebuie să ia măsuri.

Linsul bocancului Statului este o activitate care produce satisfacție celor implicați, sub formă subvenții de la Stat sau posturi în administrația publică. „Dulce ca mierea este bocancul Patriei” este o expresie des folosită de către vicioși. Studiile medicale au dovedit că în urma linsului bocancului Statului organismul secretă endorfină și alți hormoni care crează o senzație de fericire, iar cu timpul se ajunge la o dependență de această senzație. Dependentul, atunci cînd nu are la dispoziție un bocanc de lins, poate intra în sevraj, care se manifestă prin autodeclararea sa ca purtător de cuvînt al intereselor naționale și pretenția ca cei din jur să-i susțină ideile și să-i lingă bocancii.

Important este ca bolnavul să înțeleagă faptul că suferă de un viciu (nu toți înțeleg asta) și să manifeste dorința de a se îndrepta. Trebuie să i se ofere susținere psihologică – și exact pentru asta a fost creat programul „Lingătorii de bocanci anonimi”. Bolnavii trebuie tratați cu empatie și compasiune, pentru a-I ajuta să se vindece.

Redacția
Redacția Freedom Alternative