Nu mai puneți întrebări!

Suntem conduși de niște oameni extrem de inteligenți; ei au decis la o berică niște restricții majore, care clar nu puteau fi implementate de pe o zi pe alta și după tot ei și-au dat seama după mahmureală că “bă, ia stai umpic, cum schimbă ăia programul de azi pe mâine” și acum i-au futut și pe ăia panicați care l-au schimbat cum au putut pe azi.

Dar e ok, #statiacasa și aveți încredere în autorități, mai ales în cei 4 mari experti epidemiologi din fruntea tarii: un medic anestezist, care nu mai e nici medic, de vreo 20 de ani (Arafat), un bancher (Cîțu), un bancher care făcea contrabanda cu medicamente (Voiculescu) și un profesor de fizică (Klaus).
Autoritățile știu întotdeauna ce e mai bine pentru tine folosind metodele lor fantastice de a determina dacă măsurile funcționează, precum metoda Răzvan Cherecheș “Dacă enervează oamenii înseamnă că funcționează” (fostul consilier onorific al lui Voiculescu) și metoda Andreea Moldovan “Vreau din tot sufletul lockdown” (actual secretar de stat al lui Voiculescu).

Ce? Vreti să știți de ce sunt așa măsurile? Nu puteți, pleava nu are voie să știe nici măcar membrii Grupului de Înmormântare Strategică, care abia au fost aflați cu scurgeri în presă. Dacă îl intrebi pe Arafat cum se calculeaza sau care e algoritmul imediat mai are puțin și iti spune din nou “E revoltă la tine în cap” la fel cum spunea când ardeau spitalele. De apreciat faptul că măcar avea la ce declaratii să se enerveze, Voiculescu nu mai face conferințe de presă de luni întregi iar când mai scoate capul pe afară spune că nu arde niciun spital în timp ce la TV era fix directorul spitalului spunând că arde.

Dar n-are nimic, ei tot vor veni la TV să ceară solidaritate și intelegere când se pisa cu bolta pe orice incearca un om de rand sa faca, chiar și pe cei care inca mai au nervi sa respecte ceva, asta evident când nu te fac terorist la TV pentru că parca nu intelegi de ce virusul are ora de iarna și ora de primavară sau de ce nu se ia virusul în Kaufland dar se ia la Biserică.

Că veni vorba de terorism, evident, prima problema a sistemului de sanatate a fost doctorita “teroristă” care “omoară oameni” prin a avea pacienti care se declara multumiti la TV. “Terorismul” ei trebuia sancționat penal, zbierau cativa șpăgari eroi prin presa, pentru că nu mai vrea lumea la ATI. Normal că asta nu are nicio legatura cu dezvaluirile din ATI de la Sibiu sau Arad. Cu siguranță, era de vină doctorița care a spus la TV că sunt oxigenați prea tare pacienții din ATI-urile noastre blană care se aerisesc cu deschisul geamului și care au un sistem de ventilație inexistent. Aștept cu nerăbdare replica tare “dar ce are domne doar cu geamurile” de la unii care mai sunt și pentru legea anti-fumat, pentru că geamurile deschise în baruri nu erau îndeajuns.

De presa miluită nu mai merită spus nimic, poate un cuvant despre cavalerul libertarian Mindruta care de la atata liberalism te-ar lega de calorifer în casa vreo 5 ani doar să nu mai “șoșocesti” tu de capul tău prin fața casei după ora 8.

Cam aici suntem:

Conduși de niste scârbe sinistre care se prefac experți chiar dacă nu au nicio calificare și care tot ei decid că orice alt non-expert care nu e de acord cu ei e terorist.

Cu un sistem medical populat majoritar de șpăgari incompetenți lăsați să faca ce vor pentru că cei care înca n-au ajuns șpăgari ori așteaptă spaga bună ori le e frică să nu deranjeze stupul de albine.

Și, nu în ultimul rand, cu o presă care a ajuns mai scârboasă decât presa de stat a lui Putin, mai ales activiștii regimului care au atins un nivel de obediență și sclavagism pe care rar îl mai vezi poate în Coreea de Nord, care, atunci când nu promovează panică și haos, mai găsesc și ei un vinovat de tot ce se întâmplă rau în țara asta, oricine, dar nu vreunul dintre conducătorii noștri iubiți.

Cosmin Proca
Există momente când nivelul de clovnerie din societate atinge sau depășește niveluri greu de imaginat și prezis. Atunci vine Cosmin să le și arate.