Extremismul e la voi!

Pentru că sunt acuzat de extremism, văd că trebuie să traduc: E evident că Noua Normalitate are o componentă ideologică, justificarea medicala fiind doar un pretext. Pentru că Noua Normalitate a apărut la pachet, ca parte din familia de sintagme și proiecte numite “Marea Resetare” și “Green Deal”.

Noua Normalitate înseamnă distanțarea socială și carantina, care au rolul de atomizare a societății civile și de eliminare a opoziției politice, la pachet cu cenzura, plus falimentarea firmelor mici și mijlocii, adică ruinarea clasei de mijloc, ambele sub pretextul limitării răspândirii epidemiei.

“Marea Resetare” conține idei precum abolirea proprietății private, încălcarea libertății individuale și desființarea pieței libere, în paralel cu creșterea controlului și puterii Statului și a monopolului corporației globale. Guvernul fiind, până la urmă, corporația desăvârșită – cum bine a punctat antreprenorul afro-american Elon Musk.

“Green Deal” înseamnă creșterea fiscalității și dirijarea economiei, sub pretextul protejării mediului.

Pana aici avem etatism, globalism, dirijism, oligarhism, monopolism și cenzură. După orice dicționar politologic, asta e o formă de fascism global.

În concluzie: Proiectul Noua Normalitate – Marea Resetare – Green Deal nu este altceva decât instaurarea dictaturii fasciste globale.

Toate datele le aveți pe site-ul oficial al Forumului Economic Mondial, precum și în documente UE și ale guvernelor, plus declarații publice oficiale. Nu sunt din mintea mea.

E la moda să arătăm că ne pasă și am spus că voi arăta că nu-mi pasă de normalitatea voastră. Pentru că această Nouă Normalitate are o componentă ideologică la care nu subscriu.

Asta nu înseamnă că nu-mi pasă de suferința și moartea oamenilor, ci tocmai că îmi pasă! Pentru că ar fi bine să nu acceptăm dictatura în schimbul eradicării epidemiilor. Ne putem vindeca fără dictatură, pentru că dictatura nu vindecă nimic – ci dimpotrivă ea este principala pandemie actuală, una mai gravă decât orice gripă.

Cu ocazia pandemiei au scos capul toți adepții dictaturii pe plan mondial pentru a profita financiar și politic.

Atunci extremismul e de partea dictaturii. Iar opoziția mea la această dictatură nu e extrema cealaltă. Nu sunt antifascist pentru a fi pro marxist sau altceva. Nu sunt antiglobalist pentru a fi naționalist, rasist sau xenofob. Nu sunt antitotalitar pentru a pune în loc dictatura mea. Pentru că formația și opțiunea mea sunt clasic liberale și conservatoare, intr-un cuvant liberal-conservatoare – fiecare noțiune având importanța ei descrisă în literatura de specialitate, pentru cine e interesat. Iar asta nu e o doctrină politică extremistă, ci chiar fondatoarea statului liberal democratic și a civilizației moderne europene, care a fost un model pentru restul lumii.

Rezistența la dictatură nu e extremism – ci dictatura este extremistă.

Dictatura nu e doar una dintre părerile exprimate în Agora, printre multe altele, ci e părerea că toate celelalte păreri sunt proaste și trebuie eliminate. Atunci “extremismul” constă în a chema oamenii de ordine și a recurge și la alte metode extreme pentru ca dialogul și opțiunea liberă să poată continua în Agora.

În final, când spun că “Nu mă interesează cum ați tușit și câți morți aveți în familie, ci mă interesează statistica globală.” – prin asta exprim opțiunea mea pentru știință și vă pun în față sofismul, eroarea logică pe care mulți o folosesc în mod repetat: “Daca am fost bolnav și mi-a fost rău și cunosc încă 3 cazuri grave, plus decese, înseamnă că pandemia are dimensiuni apocaliptice”.

Nu așa se evaluează impactul unei epidemii – la modul personal și emoțional – ci pe date concrete, procentuale, raportate la populația țării și a lumii. De asta e irelevant cum te-ai simțit tu și câteva persoane din jurul tău pentru noi toți. Asta nu înseamna că nu regret că te-ai îmbolnăvit și că nu deplâng moartea unor oameni.

Mai trebuie să vă traduc și ironia: “Furnică nu crede în lacrimi. Om rău.”?

V-o traduc: eu nu cred în lacrimile de crocodil ale escrocului și dictatorului care profită de suferința și frica oamenilor, care te bagă în panică pentru a-ți umbla la buzunar și a te domina și manipula.

Nu cred în lacrimile sociopatului și adeptului dictaturii. Pe ăsta nu-l interesează nici soarta pădurii, nici sănătatea ta, nici că a murit bunica.

Sunt un om rău pentru această categorie și le voi băga bețe în roate și le voi da peste bot în continuare la fiecare tentativă de instaurare a dictaturii. Și nu de-al dracu’. Dimpotrivă!

Răzvan Furnică
Un om de pe Facebook pe care-l furnică să tot pună întrebări oricât de mulți s-ar supăra.