Acum ori niciodată! Fă-ți timp!

Nu vi se pare că-i cam liniște? Și nu mă refer la Cântarea Pandemiei (adică la ”presă”) ci așa… pe străzi, prin instituții… pă peste tot așa. Nu-i cam liniște?

Fără să am pretenția că știu integral de ce-i așa de liniște, vă prezint spre cugetare câteva fapte. Primul: Sistemul (cu S mare) a cam tras deja tot.

Au activat tot ce se putea activa. De la cei mai josnici shilli până la cei mai bine acoperiți – toți s-au detonat în ultima săptămână. Bă da’ toți. A venit chiar și fomfleul care altădată mergea – recte fomfleul cu BOR de la publicația foarte civilă ”Recorder” (de-ai cărui bani nu e voie să întrebăm, să ne-nțelegem).

Până și etern imparțialul și civilul Tapalgă se simte sfidat că nu-l bagă nimeni în seamă deși el cere insistent pușcărie epidemiologică pentru toată lumea și jignește în stil vadimist pe cei care au altă opinie decât el și Sistemul. Mă rog, decât el și ce crede el că ar (mai) crede Sistemul. Altădată (acum 10 luni de exemplu) Sistemul ar fi luat în calcul ce zic acești civili dar acum… subit… i se rupe.

Și Sistemului i se rupe de ce părere au acești fanfaroni nu pentru că și-a descoperit brusc valențele libertariene sau a aflat că pușcăria epidemiologică e o idioțenie sinistră (nu întâmplător doar impostori escroci plătiți de USR – precum ”sinergistul” Octavian Jurma – o cred și o promovează nonironic). Motivul pentru care brusc Sistemului i se rupe e pentru că a cam rămas fără opțiuni. Și, pentru prima dată în mulți ani, e și un pic câcat la cur. De ce?

Păi… vedeți voi – scopul Sistemului e să se perpetueze. Or… nu te poți perpetua dacă îți este spatele mângâiat cu ciomege și biroul suferă de combustie în urma unei întâlniri cu sticlă și benzină, cârpă și chibrit – trimise acolo de oricare din cei 88% dintre români care cred că țara merge într-o direcție greșită.

Sistemul trebuie să cumpere liniște cu capul cuiva

Doamna colonel sugerează propune explicit astăzi ca Sistemul să dea poporului capul lui Iohannis. Nu zic că n-are dreptate sau că zice rău. La urma urmei, capul lui Iohannis ar mulțumi pe suficient de mulți.

Ar mulțumi și o pare din adepții pușcăriei epidemiologice precum și pe o parte din cei 80% care resping fascismul sanitar.

Dar, și mai important – n-ar afecta Sistemul. Ba chiar, din unele privințe, elicopterarea (din păcate doar metaforică) a lui Klaus Iohannis ar fi avantajoasă și pentru Sistem. În Nemția se schimbă puterea (deci Robotul nu mai e chiar așa de util), PNL-ul s-ar putea (re)uni prin debarcarea în subsidiar și a lui Cazzo și al #echipeicâștigătoare și, poate cel mai important, ar canaliza sau măcar diviza furia.

Odată pornită mașinăria suspendării Dulapului, în capul lui (sau în cantul de la ușa de sus, mă rog) se vor sparge toate: facturile, spitalele arse, frigul din case, abuzurile milițienești sub scuză pandemică, ba chiar și teme fringe precum reforma justiției și alte fomfleuri de care-i pasă societății în civil și mai nimănui altcuiva dar care-s băgate frecvent în față pentru ăia cu spirale și mindfulness.

Una peste alta, capul Dulapului e o opțiune foarte bună pentru Sistem. De-aia e și din ce în ce mai probabil chiar să se și întâmple.

Panica

Problema e că până să se-ntâmple ceva de genul ăsta, acum, fix acum, ne aflăm în zona de interludiu (i-aș zice chiar interregnum dar lăsăm nuanța asta pe altădată).

Fix acum, Sistemul e vulnerabil.

De asta, pentru prima oară de când e Cazzo premier, prostiile spuse de el în public au venit cu backlash chiar de la Sistem. Și-apoi s-a-ntâmplat ceea ce nu se așteptau mulți: Sistemul a dat cu jet direct apostolilor pușcăriei epidemiologice. Curat, frumos, cu semnătură și ștampilă. De ce? Nu-mi spuneți că din motive economice. Sau fomfleul oficial că „pereclita activitatea instituțiilor Statului”. Haida dè! Anul trecut era în carantină localitatea în care locuia premierul (Orbán Ludovic, dacă vi-l mai amintiți) și iaca n-a mai fost o problemă.

Motivul real e unul cât se poate de simplu: 88% dintre români nu sunt de acord. Statistic, cel puțin 3 milioane de adulți care nu-s de acord (și stau în București și Sectorul Agricol Ilfov) s-ar trezi în pușcărie epidemiologică. Vrei să superi 3 milioane de oameni deodată care locuiesc fix lângă tine? Nu, normal că nu vrei!

Partidele politice, Guvernul și Președinția sunt cele mai detestate instituții din România. Lucru confirmat de absolut toate sondajele (și civile, și mai puțin civile, și publice și mai puțin publice).

Mai pe românește: Nu vă mai crede nici Dracu’. Și pe bună dreptate. Nu există absolut niciun motiv rațional (altul decât că ești tu însuți al Sistemului) să ai încredere în ce spune Iohannis, Cîțu, Cioloș, Barna, Ciolacu, Grindeanu sau, ferească Dumnezeu, Vlad Voiculescu.

Fix acum (și în următoarele 30-40 de zile) orice scânteie se lasă cu sticlă și benzină, cârpă și chibrit. Și asta o știu și „ai lor” – indiferent de gașca de care aparțin.

Astfel că, fix acum, Sistemul caută să meargă pe burtă. Ca măcar dacă iese urât, el, Sistemul, să nu se vadă în poză. Căci așa are maximum de șanse nu doar să supraviețuiască, dar și să se perpetueze.

Și-aici intervii tu. Da, tu cel care citește

Pe 20 octombrie se judecă la CCR încă o contestație pe așa-zisa „stare de alertă” în baza căreia se perpetuează de 17 luni un regim dictatorial, imoral, inutil, iliberal și ilegal. Fă-ți timp cu 10 prieteni. Sau 1000. Și faceți o vizită miercuri dimineață (la 10:00) la Curtea Constituțională. Adu și un steag al României cu tine. Și o boxă, dacă ai. Crosa de golf nu-i încă necesară (dar s-o ai lustruită prin casă, totuși). Dar cel mai bine adu mai mulți prieteni.

Pe 4 noiembrie (în caz că pe 20 octombrie iese fâs) se judecă recursul la ÎCCJ la decizia Curții de Apel Cluj care a anulat ultimele 3 HG-uri ”de alertă” ale Regimului imoral, ilegitim și iliberal de la București. Aici neapărat ia-ți prietenii și mergi și salută juzii. Este esențial (indiferent cum va decide ÎCCJ) ca juzilor să li se reamintească (să sperăm că nu pentru ultima oară) că există Popor.

Dacă juzii decid greșit (adică admit recursul)… nu vreau să intru acum în detalii. Dar să zicem că din acel moment ÎCCJ trece în tabăra Regimului și anulează for all intends and purposes domnia legii în țara asta. Abrogarea domniei legii înseamnă, cel puțin din punctul meu de vedere, abrogarea așa-numitului ”contract social”. Nu văd absolut niciun motiv rațional pentru care cineva ar mai respecta vreo lege (mai ales pe subiectul pandemic) după 4 noiembrie în cazul în care ÎCCJ decide greșit. Dar să nu anticipăm…

Indiferent de cum decide ÎCCJ pe 4 noiembrie, pe 20 și 21 noiembrie neapărat fă-ți timp de ieșit în stradă. Indiferent de ce se mai întâmplă prin instanțe (și, repet, eu sper să iasă bine în instanțe – căci sunt un mare fan al domniei legii; aia pe bune nu basmele extremiste de la un anumit partid bruxellian) – dar indiferent de asta, trebuie să dăm jos Regimul.

Ține de noi toți – da, inclusiv de tine, cel care citește rândurile astea – dacă la finalul lui 2021 și începutul lui 2022 Sistemul doar se va perpetua discret dându-ți capul lui Moțoc să-l molfăi crezând că ai câștigat ceva, sau dacă la finalul acestor vremuri tulburi Sistemul chiar va resimți un binemeritat șut în dinți (metaforic, desigur).

Mai pe românește: Suspendarea (și demiterea subsecventă a) lui Klaus Iohannis, deși fără dubiu dezirabilă, nu e suficientă. Și nu trebuie să fiți mulțumiți cu puțin!

Sistemul când simte miros de sânge cere tot. Ei bine, acum se simte miros de sânge invers. De aceea, trebuie să cerem tot. Sau aproape tot. Ca să obținem ceva mai mult decât un reshuffle.

Mai pe românește, cu puncte:

  • Destituirea, arestarea, judecarea și condamnarea lui Raed Arafat. Alternativ: retragerea cetățeniei române și deportarea lui în Cisiordania cu informarea prealabilă a conaționalilor săi despre apucăturile lui.
  • Destituirea (unde e cazul), arestarea, judecarea și condamnarea următoarelor personaje: Ludovic Orban, Florin Cîțu, Ioana Mihăilă, Andreea Moldovan, Vlad Voiculescu, Nelu Tătaru, Cseke Attila, Dan Barna, Bogdan Despescu, Marcel Vela, Nicolae Ciucă și, desigur, Lucian Bode.
  • Destituirea (unde e cazul) și deschiderea cercetărilor penale sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de fals, uz de fals, fals intelectual, comunicarea de informații false (art. 404 Cod Penal), folosirea funcției pentru favorizarea unor persoane (art. 301 Cod Penal – fostul ”conflict de interese”) și propagandă în favoarea statului totalitar (art. 166 Cod Penal) împotriva următoarelor personaje: Octavian Jurma, Virgil Musta, Adrian Streinu Cercel, Dominic Fritz, Beatrice Mahler, Vlad Mixich, Vasi Rădulescu, Carmen Dorobăț, Florin Roșu (managerul spitalului de infecțioase de la Iași), Cristian Oancea și Răzvan Cherecheș.
  • Deschiderea unei anchete de tip DNA (inițial în rem) pentru toate achizițiile „pandemice” – și alocat un buget record pentru anchetă iar coordonarea să se facă de cei mai incomozi procurori pe care-i are Țara. Punem pariu că putem obține și fonduri europene pentru a finanța un asemenea demers.
  • Abolirea prin lege organică a tuturor sancțiunilor date vreodată sub legea 55/2020 și legea 136/2020; urmată de abrogarea acestor două legi
  • Adoptarea unui amendament constituțional după modelul suedez allemansrätten – prin care măsuri precum cele văzute între 20 martie și 14 mai 2020 să fie intrinsec neconstituționale indiferent de motiv. În subsecvent, orice propagandă în favoarea unor astfel de măsuri să fie intrinsec asimilabilă infracțiunii de propagandă în favoarea statului totalitar și pedepsibilă în conformitate cu art. 166 Cod Penal.
  • Alegeri anticipate parlamentare deodată cu cele prezidențiale anticipate (vom prezuma că referendumul de demitere al lui Klaus trece lejer)
  • Interzicerea pe viață în orice funcție publică numită (dar nu și aleasă) a oricărui individ care a ocupat o funcție guvernamentală din 15 martie 2020 și până la momentul organizării alegerilor anticipate. Nu-i poți suspenda nimănui dreptul de-a fi ales fără o decizie judecătorească (nici măcar unui grobian infect precum Ludovic Orban) – dar nu există niciun motiv legal, moral sau legitim pentru care nu li se poate interzice acestor nebuni accesul la funcții numite.

Pare greu? Păi pentru că este greu. Dar e și realizabil. Spre deosebire de dileala menită să vă distragă atenția oferită de un fost shill al USR.

Rețineți că cei mai mulți dintre cei care ne-au făcut probleme în ultimele 18-19 luni au nu doar nume și prenume. Ci și adresă. Unde pot fi citați în instanță, desigur.

Rețineți: Oamenii dor mai tare decât instituțiile. Nu vă lăsați prostiți de abureli de genul ”MAI/Poliția/Serviciile”. Nu! Indivizi! Că nu ”serviciile” v-au pus să ieșiți cu țâdulă din casă. Ci indivizi. Cinci la număr: Klaus Iohannis, Ludovic Orban, Raed Arafat, Marcel Vela și Bogdan Despescu.

Nu ”Poliția” v-a dat amenzi abuzive că n-aveați botniță singuri pe stradă – ci un polițist anume. Căruia, da, trebuie să-i faceți plângere penală pentru abuz în serviciu. Și să-l reclamați la Serviciul Control Intern. Și apoi să aveți grijă – să vă prezentați la audieri, să presați asupra stadiului anchetei. Pe scurt: să vă vedeți interesul – acela ca individul care a comis abuzul să plătească.

Acest final de an poate să iasă foarte spectaculos. Dacă îți faci timp. Da, tu cel care citești aceste rânduri. Dacă te prezinți la proteste, la audieri în instanță, la audieri prin toate comisiile și nu încetezi nicio secundă din a spune adevărul indiferent câți netoți corupți (moral sau financiar) aparent ți se opun.

Sau poate să iasă un fâs spectaculos parțial regizat. Dacă nu îți faci timp și lași/aștepți să facă alții pentru tine. „Viață-n libertate, ori moarte!”

Acum! Ori niciodată.

PS: Încetați să mai purtați dezbateri în termenii lor. E irelevant dacă v-ați înțepat sau nu. Nu, stimați înțepați, nu sunteți superoameni și ăia care nu s-au înțepat nu vă mănâncă și nici nu-s „hoarde” cum îi numește Tapalabă. Și nu, stimați neînțepați, nu sunteți ”treziți” sau speciali pentru că nu v-ați înțepat – ci doar ați luat o decizie personală diferită. Și nu, ăia înțepați nu vă mănâncă și nici nu vor toți să vă închidă în pușcărie epidemiologică. Dușmanul este Regimul – nu (ne)vaccinații, (ne)credincioșii sau alte detalii relevante în vremuri de pace.

PPS: Dacă nu-ți place de cel care protestează lângă tine, adu-ți 10 prieteni și acoperă-l. Sau poate-l convingeți și pe el să fie ca voi. Cel mai rău lucru pe care-l poți face e să nu te prezinți sau să pleci repede.

Lucian Vâlsan on Youtube
Lucian Vâlsan
Not particularly nice. Mostly libertarian-conservative. Founder of the Freedom Alternative Network.