Flaimucea care cere link

O prietenă de-a mea scrie acum ceva timp niște observații despre opinteala UE de a ne băga pe gât gândaci ca mâncare care să înlocuiască carnea. Fata este un fin observator, cu abilități de analiză și sinteză sărite din comun, care s-a documentat temeinic pentru ipotezele pe care le-a înaintat, inclusiv din documente oficiale ale UE referitoare la înființarea de ferme de lăcuste călătoare. Care lăcuste reprezintă un risc de a distruge agricultura și care ne pot arunca lejer în foamete.

Una din observațiile interesante făcute de ea este legată de familiarizarea sistemului cu mâncatul de râme, viermi și insecte începută cu vreo 10-15 ani în urmă prin nevinovatele punguțe cu viermi din jeleuri pe care le mănâncă copiii. Credeți că acestor copii după ce au mâncat viermi toată copilăria o să li se pară ciudat să mănânce făina de viermi în continuare? Nu. Dar nu despre aceste observații interesante făcute de Diana e vorba ci despre altceva. Tipa scrie toate astea în niște postări și vine Flaimucea și întreabă intr-un comentariu: LINK?

Acum ceva zile scriu eu o știre despre hotărârea Curtii de Apel București de a băga testarea pentru toată lumea pentru a avea acces oriunde. Și vine Flaimucea și la mine și pune un comentariu: sursa? Flaimucea, sursa sunt eu. Cincluzia lui Flaimucea: ah, e imaginația ta.

La începutul pandaliei prin 2020 am aflat cu mult înainte de a izbucni scandalul public că medicii și asistentele nu au primit niciun fel de materiale de protecție in spitale decât niște cârpe de perdele. Nu existau stocuri de măști, combinezoane, viziere, nimic. Am scris despre asta și chiar am povestit cu unii jurnaliști care mi-au spus cu subiect și predicat că nu au voie să scrie ca să nu se agite lumea.

Acum ceva vreme iar am scris despre neuroloaga căreia i s-a făcut creierul pilaf după doza trei. M-am trezit cu un desant de securiști in cârcă dar cel mai tare a fost tot un Flaimucea tras pe dreapta care a zis că mint pentru că el nu a citit nicăieri în presă vreo știre despre aia.

Flaimucea este norma. Flaimucea este consumatorul de presă căruia îi e lene sa citească mai mult de un titlu, care nu mai face niciun efort de gândire, de studiu, de cercetare, de investigație pe cont propriu sau de a citi pur și simplu. Flaimucea mănâncă ce îi dă propaganda să mănânce plus vreo câțiva slujbasi plătiți ziși și influensări.

Rețelele sociale și televiziunile securistice care dansează exclusiv cum li se cântă aici sau aiurea sunt unicele surse pe care le creditează. Pentru că e greu și e nașpet să pui neuronul la treabă. Așadar când Flaimucea dă nas în nas cu o scriere care îi depășește nivelul intelectual îi pare de-a dreptul neverosimil că există oameni cu păreri formate pe baza de studiu, de observații sau de informare din surse directe. Și vine și întreabă: LINK?

Ciuma gândirii zilelor noastre este reprezentată de externalizarea gândirii. Fenomenul ăsta e cu atât mai periculos cu cât atinge mai degrabă pe posesorii de diplome de studii. Unele care au costat și foarte multi bani, EMBA-uri gen. Care nu le folosesc la nimic pentru că i-au dezvățat de reflexele de cercetare și le-au inoculat ideea că dacă fac parte din comunitatea posesorilor de diplome și au mecla la alumni angajatorii se vor înghesui. Așa că efortul intelectual de gândire critică în afara sistemelor nu se mai justifică nici financiar măcar.

Nicholas Nassim Taleb, economist, filosof și miștocar contemporan le-a pus ăstora cea mai buna eticheta: “intellectual yet idiot”.

Când vă mai cere vreunul link pentru vreo idee pe care o aveți sau o știre pe care o dați din observatii proprii să știți că face parte din această comunitate din ce în ce mai largă de ‘telectuali care și-au externalizat gândirea și li se aplică ce zice Taleb.

Personal sunt o urmăritoare constantă a vestitorilor lebedelor negre. A celor care gândesc altfel. Urmăresc propaganda tocmai pentru a îmi forma o impresie despre direcția inversă și pe propagandisti pentru amuzament. Și pe Flaimuci cum se agită. Pentru că unul din semnele că ipotezele se confirmă e tocmai agitația Flaimucilor.

Magdalena Radu
Om de pe Facebook care rănește sentimentele fulgușorilor.