Что пишет газета? – Podcast de week-end – Episodul 149

Versiunea video: http://s.go.ro/056kvpoa [DOWNLOAD]

Versiunea audio: http://s.go.ro/gtqk58at

Suntem în Moldova. Drept urmare condițiile tehnice sunt ca pe teren. Greu cu editatul – dar și mai greu cu upload-ul. Viteza de upload a crescut simțitor în Moldova în ultimii ani – dar e încă departe de România.

Chiar și-așa, nu se punea problema să nu filmăm un nou episod – adaptat situației: Citind gazeta.

În România se joacă din nou filmul ”CCR man bad” și ”Avocatul Poporului goes brrr” – spre disperarea Regimului.

Între timp, aproape 60% dintre români ar vota un partid național-conservator, conform unui sondaj altfel cât se poate de civil și oficial – judecând după reacțiile cu lăcrimuțe venite din zona albastru-portocalie dar și din unele zone din Partidul Niciodată Liberal.

Se pare că, mai în glumă, mai în serios, poporul român are o imensă durere-n derrière de progresul cu forța propus de cele două forțe eminamente totalitare aflate vremelnic la guvernare. Nu întâmplător Orbán Lájós (fiul torționarului securist Orbán Imre) și-a schimbat campania pentru președinția PNL cu un mesaj foarte apăsat conservator.

În alte știri, G4Media a pățit pe Faceberg ce pățim și noi foarte des – a căzut victimă raportacilor. Cel mai amuzant e că cel mai probabil propriii raportaci (sau cei ai colegilor ideologici) sunt de vină. Sufletul nostru mic și negru dănțuie când vedem din astea.

Și, în fine, sectorul whoreca are probleme în a-și găsi angajați, ceea ce, în sine, este un lucru foarte bun și de dorit. Acest sector economic merită să i se întâmple ce e mai rău având în vedere comportamentul lor de-a lungul așa-zisei crize Covid (care, de altfel, a fost o criză a autoritarismului deșănțat al Partidului Național Liberal – virusul neavând nicio vină).

În celelalte două segmente citim ziarul. Discutăm pe îndelete creșterea vârstei de pensionare în Moldova, creșterea datoriei publice, excesele SIS (Serviciul de Informații și Securitate) din timpul campaniei electorale în plină desfășurare și mersul campaniei de înțepare împotriva pufosului chinezesc pe acest mal al Prutului.

Și, la final, citim ziarul de propagandă al /pas/ și comentăm programul politic – în avampremieră oarecum pentru când vom avea și interviurile.

Cam atât deocamdată.

Știre 1 – https://www.g4media.ro/cum-a-sanctionat-facebook-in-mod-arbitrar-pagina-g4media-ro-reteaua-de-socializare-nu-pune-la-dispozitia-utilizatorilor-instrumente-reale-de-contestare-a-deciziilor-luate-unilateral.html

Știre 2 – https://www.g4media.ro/sondaj-595-din-populatie-ar-vota-un-partid-nationalist-care-promoveaza-valorile-religioase-si-sustine-familia-traditionala-care-sunt-tendintele-nationaliste-in-societatea-romaneasca.html

Știre 3 – https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/politica/surse-ccr-a-decis-ca-revocarea-lui-renate-weber-din-functia-de-avocatului-poporului-este-neconstitutionala-1579191

Știre 4 – https://economedia.ro/criza-de-personal-pe-piata-horeca-patronii-din-industrie-sunt-anunturi-pentru-locuri-de-munca-si-interviuri-pentru-care-nu-se-prezinta-niciun-candidat.html

Redacția
Redacția Freedom Alternative