În Canada, cancerul a ajuns la uterul bărbaților

Societatea Canadiană a Cancerului oferă în mod neironic teste Papanicolau… bărbaților. În numele egalității și respectului față de bărbații care cred sincer și pe cuvântul lor de pionier că sunt… femei.

Respectabila societate are o pagină dedicată [archive link] acestui subiect în care bărbații care se cred femei femeile trans sunt sfătuite ce să facă în cazul în care doresc un astfel de test. Faptul că pacienții nu sunt echipați anatomic cu uter (obiectul testului, cum ar veni) nu reprezintă un impediment pentru distinșii șefi ai celui mai mare ONG (parțial pe bani publici, evident) din Canada să explice cum e treaba asta:

Dacă sunteți o femeie trans, probabil nu v-ați gândit prea mult la un test Papanicolau sau la cancerul de col uterin. Și dacă nu v-ați gândit, e de înțeles pe undeva. La urma urmei, ca să faceți cancer de col uterin trebuie să aveți col uterin sau cervix – adică organul care leagă vaginul de uter.

Dacă sunteți o femeie trans și nu ați făcut operație jos, nu sunteți în risc de a face cancer de col uterin.

Pe lângă faptul că bărbați perfect funcționali sunt numiți ”femei trans” strict din considerent ideologic și în completă ignoranță față de biologie, trebuie remarcat cât de multe cuvinte sunt necesare pentru a explica ceea ce orice om normal știe sau poate deduce în maximum 3 secunde.

Însă, dinstinsa societate continuă:

Dacă, însă, sunteți o femeie trans care a făcut operație jos pentru a-i fi creat un vagin (vaginoplastie) și posibil un canal cervical, există un risc minor de a dezvolta celule canceroase în țesuturile neo-vaginului dumneavoastră sau la nivelul neocervixului. Riscul depinde de tipul de operație pe care ați făcut-o, tipul de țesut folosit pentru a vă crea vaginul și cervixul precum și de istoricul dumneavoastră personal. Discutați cu furnizorul dumneavoastră de servicii medicale pentru a afla necesitățile specifice dumneavoastră în testarea canceroasă, ca parte din programul sănătății dumneavoastră pelviene postoperatorie.

Poate fi dificil să prioritizați testul de cancer, în special având în vedere că nu există multă informație disponibilă privind cancerul de col uterin la femei trans. De asemenea, s-ar putea să vă îngrijoreze posibilitatea de-a întâlni transfobie în timpul procesului de testare. Sau s-ar putea să aveți nevoi medicale mai presante. [….] Cu toate acestea, este important să aveți grijă de sănătatea dumneavoastră prin obținerea testării de care aveți nevoie.

Un lucru este însă corect: acești pacienți au nevoi medicale mult mai presante. Din zona psihiatriei, de exemplu. Însă și acolo stabilimentul este complet subvertit – psihiatrii care înțeleg biologia de bază fiind în mod sistematic concediați pentru ”transfobie”.

Canada nu este singura țară în care asemenea enormități sunt luate în serios. În ianuarie 2018 serviciul public de sănătate din Marea Britanie a invitat (pe bani publici) sute de bărbați la un test Papanicolau și sute de femei la un test de cancer la prostată.

În același timp, mii de femei nu au fost invitate la un test Papanicolau și mii de bărbați nu au fost invitați la teste de anevrism de aortă abdominală (de șase ori mai comun în rândul bărbaților cu vârsta peste 65 de ani) pentru că… nu mai erau bani. În Marea Britanie însă acest fapt a declanșat un mini-scandal și Ministerul Sănătății a promis că nu se va mai întâmpla.

În Canada, însă, asemenea enormități nu doar că nu declanșează un scandal – dar sunt norma. Iar cine nu e de acord poate face și închisoare pentru infracțiunea de a nu fi de acord cu credința aproape religioasă potrivit căreia bărbații au uter și femeile prostată.

Mai mult, mediul academic din Canada deja lucrează la cancerul progresul zilei de mâine. Un studiu recent publicat [descărcați PDF] conchide că societatea canadiană este una a „heterosexualității obligatorii” și cere nici mai mult nici mai puțin decât o revoluție culturală prin care mai multe aspecte ale biologiei trebuiesc negate și afurisite în public.

Potrivit lui Karen Blair și Rhea Ashley Hoskin, profesori la Universitatea St. Francis Xavier și respectiv Queen’s University (ambele din Canada), clasificarea pe sexe „nu este nici neutră și nici universală, ci specifică istoric și cultural.” Mai mult decât atât, continuă autorii, „orientarea sexuală este una fluidă sau într-o continuă stare de (re)negociere.”

Recomandăm cu căldură cunoscătorilor de limbă engleză să citească acel „studiu” pentru a ști ce va urma să vedem în retorica acestei secte. Unele porțiuni nici nu pot fi traduse în limba română fără să sune a text dadaist scuipat de un robot (NPC?). Spre exemplu: „While one may be tempted to explain the high rate of incongruent responses among the lesbians in the current sample as cissexist, we caution against such an interpretation of these data. Such a conclusion would be overly simplistic and ignorant of the realities of lesbian herstories and the complexities of gender” – cum traduci asta? În esență, autorii sunt supărați că lesbienele preferă femeile (șocant!) dar nu vor să supere lesbienele (căci sunt parte a coaliției GLBT) așa că inventăm limbaj nou ca să facem cumva să fie bine – nici lesbienele să nu fie supărate și de toate relele tot bărbații albi heterosexuali și creștini să fie de vină. Dar doar ăia. Bărbații care vor să fie femei și nu-s creștini sunt cât se poate de okay, desigur.

Redacția
Redacția Freedom Alternative