Dragoș Pîslaru(USR-PLUS): ”Nu vom sabota șansele lui Iohannis de-a ajunge președinte” [VIDEO]

Fostul ministru al Muncii în cabinetul Cioloș și actual europarlamentar din partea USR-PLUS, Dragoș Pîslaru, poate fi auzit într-un filmuleț recent ajuns în public spunând că Alianța 2020 nu își dorește să perecliteze șansele președintelui în exercițiu Klaus Iohannis de a obține un nou mandat.

În același filmuleț Dragoș Pîslaru spune că Dacian Cioloș „nu va candida niciodată împotriva lui Iohannis” precizând că „noi [Alianța 2020, n.r.], în aceste alegeri prezidențiale, ar trebui să fim prezenți” – sugerând o implicare minimală în efortul de campanie.

Filmulețul este unul mai vechi – cu siguranță dinainte de confirmarea lui Dan Barna drept candidatul comun al Alianței 2020 – întrucât Dragoș Pîslaru menționează și posibilitatea unei candidaturi a lui Dacian Cioloș în ideea ca acesta să se retragă din cursă cu o săptămână înainte de scrutin și „să fie un gest de prietenie, fraternitate și-așa mai departe” după cum poate fi auzit europarlamentarul explicând.

Dragoș Pîslaru continuă apoi să explice că alta va fi atitudinea „la nivelul alegerilor locale și parlamentare” însă videoclipul se încheie brusc.

Până în prezent, strategia explicată de Dragoș Pîslaru pare să fie și aplicată – atacurile USR-PLUS la adresa președintelui fiind minime și prietenești.

Conform celui mai recent sondaj disponibil, președintele Klaus Iohannis conduce detașat în preferințele românilor urmat însă de candidatul Alianței 2020 care, cel puțin teoretic, ar fi avantajat dacă l-ar ataca pe actualul președinte prevenind măcar o victorie din primul tur a lui Klaus Iohannis.

Descărcați filmulețul de aici: http://s.go.ro/8tsa7fr1

Redacția
Redacția Freedom Alternative