Educația sexuală și experții în educație

Citind comentariile de la postările interminabile despre educație seuxală îmi dau seama că cea mai mare invenție de după revoluția industrială e “expertul în educație”.

Asta e o ființă superioară căzută din cer, care știe atât ce e binele social cât și ăla individual. Și de ce știe asta? Pentru că el e ca druidul din Asterix și Obelix care făcea poțiunea magică ce le dădea putere galilor. Iar poțiunea asta se cheamă expertiză în educație sau simplu educație. Un concept tot mai golit de sens și care o dată pus în aplicare duce inevitabil și mereu la același rezultat: îndobitocire.

Ăsta e și motivul pentru care tot mai multa lume se revoltă împotriva a ceea ce se numește “educație formală”. Astfel se face ca de pildă cele mai multe vizualizări ale unui material TED este cel al regretatului profesor Ken Robinson: “How schools kill creativity”[Cum școlile ucid creativitatea, n.r.]. Un discurs urmărit de peste 60 de milioane de oameni extrem de discutat la mai bine de 10 ani de la publicarea lui.

În Românica noastră dragă grație ficusului de la Cotroceni avem în momentul ăsta 13 ani obligatorii de școală, din care în 8 dintre ei ai program de 8 ore ca la job. Practic școala românească e cam cât pedeapsa medie la care e condamnat un criminal care a comis un omor deosebit de grav. Și de ce fapte așa grave se face vinovat un copil ca să stea 13 ani intr-o puscarie așa cum e școala românească? S-a născut prost.

Căci asta e mentalitatea adepților “experților în educație”: copiii se nasc proști, părinții îs proști, îs proști chiar și părinții care sunt profesori. Cine nu sunt proști? “Expertii în educație”.

Doar ei dețin soluția sau cheia ca pruncul să devină un adult pregătit pentru “viața reală”. Asta deși în mod interesant Constituția și mai ales Codul Penal spune așa: până la 14 ani minorii nu au discernământ și părintele raspunde în totalitate pentru faptele lui; de la 14 ani minorul e considerat ca având discernământ dar nu și consimțământ și de aia părintele răspunde alături de el; între vârstele de 14 și 16 ani minorul are un consimțământ parțial – ca atare și adultul răspunde în parte alături de minor și abia de la 18 ani când devine majoră persoana are consimțământ total și răspunde singură pentru propriile fapte.

Deci până face copilul 18 ani părintele e bun ca să-și asume răspunderea, inclusiv cea penală, dar nu e bun ca să-l educe. De ce? Pentru că pe “educație” au monopol “experții”. De aia nu e întâmplător că arătările astea agresive care susțin că școala tre’ să te învețe cum să faci sex, și nu doar asta, ci și cum să trăiești, cum să fii un părinte bun, un cetățean bun și alte asemenea îs fix tot ăia care latră agresiv și impotriva homeschooling-ului, a scolilor private și în general împotriva a tot ce se dorește a fi o alternativă la “educația formală”.

Așa au ajuns John Holt, John Taylor Gatto, Ken Robinson sau Betsy De Vos “extremiști”. Și susținătorii ăștia extrem de vocali ai „educației sexuale” refuză în continuare să răspundă la o întrebare importantă: Cine o să facă orele astea de sex ed la modul profesionist ca într-adevăr să aibă vreun impact social așa cum susțin ei?

Nu de alta dar calitatea in scolile românești de stat e asigurată de un comunist împuțit care a încercat să împiedice cu toate forțele înființarea de școli private. Sau poate sex ed-ul o să fie făcut de fosile comuniste sau de tonele de incompetenți care populează școlile românești?

Îs convins că în țara în care nu se predă evoluționismul nici la facultățile de medicină sigur, sigur ne descurcăm să facem sex ed profi. Și mai am o problema, nu de alta da’ am facut sex ed și eu la școală acu vreo 15 ani: Eram prin clasa a IX-a și or venit două toante de la un ONG ca să ne vorbească despre metode de contracepție și am avut supriza să văd cum doamnele astea “experte” nu știau cum se folosește o diafragmă.

Și mai tare, au venit și cu un milițian care să ne spuna cât de nașpa e să “băgăm” în venă. Dar care a fost motivul pentru care au venit “experții” ăștia să ne țină lecții de sex ed? Era începutul anilor 2000 și Statul Român avea o mare problemă cu numărul în creștere de infectări cu HIV. Și pe cine a dat vina Statul? Pe adolescenții în călduri care fac sex neprotejat și “bagă în venă” cu aceeași siringă.

Când de fapt de vina era rahatul de sistem de sănătate care făcea la greu transfuzii cu sânge contaminat. Fix așa se comportă și acum futengrijiștii ăștia: ei cred că adolescenții îs proști și iresponsabili, la fel și copiii și de aia tre’ să învețe “sex academic” la școală.

Nu mai spun că argumentul cu sex ed-ul care reduce numărul de sarcini la minore e la fel cu ăla cu dacă subvenționăm cursurile de jiu jitsu brazilian pentru femei o să scadă numărul de violuri. Nici n-ajută, nici nu strică doar că n-are legatură directă cu subiectul.

Totuși eu nu-s împotriva sex ed, ba chiar cred că dacă era bine utilizată de mămicile și tăticii domnilor și doamnelor precum Barna, Pălărie, Dirtău, Iurișniți și alții ca ei poate țara și parlamentul erau populate cu mai putin proști și futengrijiști.

Contributor Canapelist
Sub acest nume apar toate contribuțiile de la oameni care au solicitat ca identitatea lor să fie protejată.