Putinismul s-a dus пиздой накрыться

пиздой накрыться (citit ”pizdoi nakrât’sya”) – eufemism rusesc desemnând ceva ce-a mers groaznic de prost sau s-a stricat. Eufemisme echivalente românești: ”s-a dus pe pulă”, ”s-a pizdit”, ”s-a dus în pizda mă-sii”, etc.

Pe la începutul dilelii panicdemice, prin aprilie, avertizam că atitudinea shillilor guvernamentali de-a-i face putiniști pe toți cei care nu sar în sus de bucurie la măsurile inutile, imorale, iliberale și ilegale ale administrației Orbán Lajos le va exploda în față. Pentru că folosirea liberală a etichetei de ”putinist” pentru oricine și orice te incomodează duce însăși ideea în derizoriu.

Nu doar că avertismentul a fost ignorat, dar onor shillii Puterii au apăsat până la fund pedala. Așa au ajuns ”putiniști” toți oamenii care scoteau în evidență abuzurile milițienești ale guvernului liberalo-militar care bătea preoți că țineau înmormântări cu 9 oameni. Sau care scoate cu forța credincioșii din Biserică. Sau care bate copii pe stradă pentru că-s afară la ora greșită. Sau care amendează cu mii de lei oameni săraci pentru că au cumpărat stixuri de la magazinul greșit.

Pe toată perioada stării de demență urgență noi am tot scos la iveală aceste nebunii extremiste aduse cu tăvălugul peste poporul român de către Klaus Iohannis și Partidul Național Liberal. Pentru asta am primit toate etichetele posibile – de la PSD-iști la putiniști și vagoane de înjurături.

Apoi au urmat inadvertențele în gestionarea și comunicarea situației pandemice – coroborate cu secretomania grupului de îndobitocire strategică. Reamintim că Freedom Alternative a scurs până la urmă lista cu membri ai acestui Grup în fața căruia tremura toată Țara cu declarația pe proprie răspundere în mână.

Pentru că vroiam să aflăm cine mai exact prezintă cifrele care n-aveau (și nu au nici astăzi) niciun sens, am fost făcuți putiniști. La auzul veștii că un licean e ăla care mută din pix covizii – administrația PNL, în mod arogant, a zis că oricum nu contează. Orbán Lajos a zis că are încredere în liceanul cu pricina și drept urmare e okay.

Toți care au pus întrebări privind cifrele au fost puși la un loc în găleata cu „putiniști” căci, după cum bine știm, matematica e putinistă. La fel și imunologia de bază (pe vremea când propagandiștii guvernului încă insistau că nu există imunitate la chinavirus).

Nu mai zic ce vagoane de înjurături am îndurat pentru că scoteam în evidență o țară numită Suedia. Care Suedia, apropo, astăzi, 8 decembrie, este vecină de clasament cu România la mortalitate de chinavirus. Cu diferența că în Suedia nu există declarații pe propria răspundere, internări cu forța, filtre milițienești, botnițe obligatorii sau orice altă nebunie extremistă „încercată” pe români în România de PNL, Raed Arafat și Klaus Iohannis.

Desigur, tot „putiniști” eram și când întrebam de ce e tocmai okay să fie înghesuială cu mii de oameni în aeroport întru plecat la sparanghel dar nu e okay ca 10 oameni să facă un grătar în pădure departe de alți oameni.

Și apoi au venit nebuniile mai noi: Închiderea piețelor, măști pe stradă sau închiderea școlilor. Nici în al 12-lea ceas PNL n-a vrut să audă nimic. Ba chiar și colegii de USL (PNL dar cu roșu, sau PSD, cum vreți voi) au încercat să-i avertizeze că chiar nu e bine. Degeaba! Partidul le știe pe toate și cine nu-i de acord mă-sa-i Putin.

Dar ie-te că poporul a auzit…

Și au venit alegerile. Și, deja din timpul votării bătea panica la ușă. Au trecut alegerile și… șoc și groază! ”Putiniștii” au intrat în șParlament! Na belea!

Brusc presa „mare” află că există AUR. Nici usturoi n-a mâncat, nici gura nu-i pute presei. Vezi-Doamne e o surpriză.

Dar… este o surpriză? Pe bune?! Nu e deloc o surpriză!

Surpriza e scorul totuși mic al AUR. Putea fi mai mare. Ziceți merci că nu e mai mare!

Dreapta de bonton a avut multiple șanse să evite situația asta. Câțiva deputați din PMP au ieșit, timid, la rampă împotriva abuzurilor PNL. Fix aceia au strâns voturi. Rămâne de văzut dacă suficiente cât să tragă PMP-ul încă o dată în Parlament. Indiferent însă dacă le va ieși sau nu – leadership-ul PMP va trebui schimbat. Și înlocuit fix cu ăia care sunt conservatori și când nu dă bine, nu doar când e vorba de fonduri europene!

Dar, în afară de câțiva PMP-iști – niciun partid și niciun politician nu și-a asumat mesajele pe care Talpa deja le credea. Marele ”conservator” penelist Daniel Gheorghe (sau Daniel Gheorghiu-Dej cum îl alintăm noi) n-a avut nimic de spus despre abuzurile Miliției și ale Guvernului condus de partidul lui. Doar smiorcuri establishmentariene cu ”populiștii cei răi”. La fel a fost cazul și la Robert Sighiartău care a reușit la „dezbaterea” organizată de Digi24 să fie la Stânga lui Ponta pe subiect. Nu l-a ajutat prea mult pe Ponta căci, iată, nici poporul nu-i prost și l-a mirosit pe Mickey Mouse că e nesincer.

Talpa țării a simțit (corect) că este nereprezentată. Întreaga discuție s-a purtat exclusiv în termenii upper-middle-class-ului coroporat(r)ist sau în termenii aripii galbene a Securității. Și atât! Cine nu era în clubul select a fost dat la o parte. Raportat pentru ”discursul urii” și, desigur, calomniat cu eticheta de ”putinist”. Sau, în cel mai fericit caz, întrebați dacă nu cumva mă-sa-i 5G. Ca o paranteză pentru cei ce nu cunosc universul shillilor guvernamentali: în acel univers ”se știe” (nu întrebați cum – pur și simplu se știe că) a avea întrebări de ordin (geo)politic, medical sau good ol’ fashioned corruption pe subiectul 5G este doar apanajul conspiraționiștilor.

Pentru a încununa defazarea dintre propagandiștii guvernului și restul țării, a meritat urmărit în campanie punctajul anti-AUR. De-aia sunt amuzanți toți trepădușii care se declară mirați – căci pe mulți dintre ei i-am putut vedea în tranșee luptând la baionetă împotriva AUR.

Printre altele, AUR au fost atacați în campanie pentru că au avut țigani pe afișe și pe liste. Atât i-a dus imaginația pe propagandiștii sistemului.

Logica lor sinceră a fost fix asta: Cine votează cu AUR sigur e legionar rasist homofob whatever-fob deci dacă arătăm că au țigani și le spunem ”hAUR” sigur asta le va îndepărta votanții.

Ca să vezi chestie, boborul iar a fost mai tolerant decât îi dau credit pseudo-elitele. Da mă, troglodiții ăia, pupătorii de moaște, intoleranții nu-știu-ce-fobi… ăia! E-te ăia au fost mai toleranți decât VOI!

Știu, nu vă place. Dar, una peste alta, ”hAUR” i-a ascultat pe ăia și voi nu! Da, pe ăia care n-au cu cine-și lăsa copiii, care îngheață la -5°C prin piețe, care nu iau Toureg-ul din parcare ci merg cu autobuzul, care nu au bone și guvernante, nu prea au timp de vrăjeală politică pe Faceberg și nici bani să-și cumpere un calculator performant de azi pe mâine pentru a se adapta la Noul Normal cu polițiști școliți online.

Ăia pentru care trei luni de șomaj înseamnă sărăcie cronică nu au fost ascultați de nimeni. Nici măcar de AUR. Dar măcar AUR le-a recunoscut existența. Deja mai mult decât restul partidelor!

PNL le-a luat tot mai puțin dreptul la vot. Ziceți merci că n-au fost mai mulți care să decidă să-l folosească!

HONK-ul putinist

Eticheta de „putinist” a murit ca argument serios în anul de grație 2020. Și taman influiensării iraționali mai mult sau mai puțin plătiți de PNL sunt cei care au ucis-o. Păcat,… era o unealtă bună. Dar nu mai este. E moartă! Și moartă rămâne!

Când Activenews, cea mai pro-rusă publicație de limbă română care nu e Sputnik, atacă AUR pe motive de prorusism – atunci știi că eticheta de putinist sau pro-rus s-a dus пиздой накрыться.

Nu că n-ar avea dreptate Activenews în articolul sus-citat. Dar folosirea etichetei fix de publicația cel mai des etichetată astfel e cel mai bun semnal că povestea și-a pierdut substanța. Și și-a pierdut-o tocmai pentru că a fost folosită prea des în instanțe în care nu-și avea locul.

După 9 luni în care matematica, statistica, imunologia de bază, biologia de bază dar și apărarea fundamentelor statului de drept au fost etichetate fără jenă drept ”putinism” – ei bine… când vine putinismul pe bune deja nu mai are efect strigătul! Și de vină sunteți voi ăștia de-ați abuzat de etichetă. Vă știți care sunteți.

Să elicopterăm și standardele duble

Toate etichetele (multe din ele perfect legitime de altfel) pe care i le-ați aplicat și i le veți mai aplica partidului AUR nu vor avea aproape niciun efect întocmai din cauza standardelor duble.

Care standarde duble?

Păi, vedeți voi, Ovidiu Hurduzeu (AUR Ilfov) e putinist. Nu, pe bune, chiar e. Dar, fix aceiași oameni te fac albii de porci dacă remarci și că Raluca Turcan – cu studii la Moscova și cu securisme dovedite cu vârf și îndesat în 2020 – poate totuși nu-i okay. Păi hotărâți-vă – dacă Hurduzeu e haram, atunci și Raluca Turcan e haram. Faptul că Turcan e cu galben și nu cu auriu nu schimbă nimic!

Unele dintre acțiunile lui George Simion pot fi încadrate la huliganism (chiar dacă unul soft și nu neapărat ilegal). Dar, știți ce? La fel se poate spune și despre Mălin Bot! Ah, dar stai, ăla e activist civic pentru că a susținut PNL. Nu contează că-i cel puțin la fel de respingător în tactici! Nu întâmplător a fost și bun colaborator al lui George Simion până când au venit banii de la PNL pentru unul dintre ei 🙂

Mai vreți? Uite, Călin Georgescu (propunerea AUR pentru postul de premier) e înjurat de lumea bună că e autarhist și cam sărit de pe fix. O fi, nu zic ba. Dar unde e lumea bună și la delirul cu green new deal al lui Traian Băsescu? Sau la delirul cu miros totalitar din programul smart cities implementat via Orbán Lajos cu ajutorul Microsoft și Dell și coordonat de Marius Bostan?

Apropo de Marius Bostan – despre Dan Puric se zice în public (corect de altfel) că e securist pentru că a avut angajament cu Securitatea. Dacă spui același lucru despre Marius Bostan, shillii cu ordin de Partid vin și te amenință cu datul în judecată deși și Marius Bostan a avut angajament cu Securitatea cu numele conspirativ Vasilescu.

De-aia nu sunteți niciunul credibili când vă isterizați în ceea ce privește AUR. Să arunce cu piatra ăia care sunt fără de păcat. De preferință născuți după 1980 și care nu sunt membri în USL.

Aveți răbdare. Că AUR va da gherle și honk-uri destule. O să aveți la ce să vă isterizați. Dar, deocamdată, ar trebui mai degrabă să faceți liniște și să vă uitați la voi în ogradă.

Căci pentru ascensiunea AUR de vină sunt PNL-iștii în principal și troglodiții corporatiști în subsidiar. Voi cu shilling-ul vostru agresiv și pornirile fascistoide ați creat AUR. Voi cărora vă pute că românii merg la Biserică în loc să stea acasă, să lucreze în IT și să plătească cât venitul unui zilier pe un tofu comandat cu Glovo.

Liniște! Destul vi s-au dus poveștile пиздой накрыться. Luați o pauză până nu vă duceți și voi!

Atât.

Lucian Vâlsan on Youtube
Lucian Vâlsan
Not particularly nice. Mostly libertarian-conservative. Founder of the Freedom Alternative Network.