În plop și plopu’n aer – Podcast de Week-end – Episodul 236
Episodul complet pe portalul membrilor. Aici se depun cererile pentru a te alătura petrecerii. Cine a urmat deja procedura este rugat să-și verifice și folderul spam!
Diplomația românească în mod special (dar și cea germană, bulgară, suedeză, finlandeză și a altor câtorva țări europene) este în plop și plopu’n aer zilele acestea, în mare parte din cauza faptului că au eșuat în a-și construi relații și cu aripa republicană a Partenerului Strategic.
La noi, Kelemen Hunor o spune explicit, chiar dacă cu mai bine de două luni întârziere. Și tocmai acest fapt crează angoase în clasa clevetitoare de la noi deși nu ajută nici faptul că cel mai mare partid din Opoziție s-a aflat totuși unde ar fi trebuit să se afle și reprezentanții guvernului.
Desigur, nu ajută nici că toată situația ”cade” într-o campanie electorală care nu ar fi trebuit să se întâmple și fix asta deranjează la Partenerul Strategic. Iar răspunsul regimului de la noi nu face decât să antagonizeze și mai tare atât Partenerul Strategic cât și pe cei (minimum) 70% dintre cetățenii României care sunt de acord că decizia din 6 decembrie a fost una greșită.
Întrucât Puterea este complet decridibilizată, săptămânile acestea cele mai interesante știri vin din Opoziție cu Elena Lasconi sugerând o nouă declarație Snagov iar în AUR derulându-se mai multe dramolete simultan – cea mai interesantă dintre ele fiind cea în care Gigi Becali face argumente complicate (dar corecte!) despre Școala de la Frankfurt și colectivism. Cineva a dat o gaură în continuul spațiu-timp, clar!
Pe fundal, rata inflației continuă să scadă, gândirea capitalistă mai ajunge în încă un oraș privind modul cum trebuie tratate CET-urile și visele centraliste ale socialiștilor și birocraților iar în sănătate publică apare o nouă oportunitate.
În segmentul geopolitic continuăm discuția în aceeași notă de disecare a panic porn-ului la care publicul a fost supus și indicarea știrilor relevante de la care atenția publicului a fost distrasă în mod intenționat.
În știri externe venim cu imagini exclusive de la protestul împotriva monedei euro din Bulgaria, veștile bune privind rata șomajului din Washington DC, extremismul sindicalist din Belgia dar și un subiect serios tratat însă în continuare prost sau în bășcălie de către pseudoelita intelectuală.
Peste șase ore de știri. Ca să compenseze absența.