Convoiul Libertății Ziua 4: Astăzi ajunge în Bucovina

Astăzi, Convoiul pentru Libertate va porni de la Iași mai târziu după ce ieri organizatorii au avut o acțiune foarte amplă în capitala Moldovei.

Conferința susținută la Hotelul Unirea, menită inițial să discute despre Convoiul pentru Libertate și despre cum se pot demonta minciunile Regimului, s-a transformat relativ repede într-o veritabilă conferință despre activismul însuși ca activitate – cum se coordonează, care sunt pericolele, care sunt avantajele, relația cu politicul, ș.a.m.d.

În cursul zilei de astăzi Convoiul pentru Libertate va opri în următoarele orașe:

BOTOȘANI: ora 15:30 – parcare Kaufland, Șoseaua Iașului
SUCEAVA: ora 17:00 – parcare Iulius Mall
RĂDĂUȚI: ora 19:00 – Popasul Vladichii

Pe plan internațional, situația în Canada (epicentrul mișcării) continuă să fie tensionată, pe măsură de Regimul se panichează întrucât oamenii normali continuă să blocheze cu succes trei puncte de trecere a frontierei și mai multe orașe mari ale țării. Uzinele Ford din Windsor (Ontario) au închis deja pentru cel puțin o săptămână din lipsă de piese întrucât blocada la podul Ambassador continuă.

În Australia convoiul libertății încearcă să blocheze capitala Canberra iar în Wellington (Noua Zeelandă), după trei zile de confruntări și multiple arestări, convoiul libertății a ajuns în a cincea zi de protest și a ocupat Parlamentul și începe să ridice baricade anunțând că vor pleca în momentul în care Regimul ridică măsurile ”pandemice”.

În Europa convoaiele libertății au sosit la Paris, Viena și Haga. Mai multe sunt acum pe drum către Berlin și Bruxelles.

Deși municipalitatea pariziană a încercat să intimideze – aducând vehicule motorizate militare și luând la bătaie absolut la întâmplare protestatari (tipic pentru regimul iliberal și violent de la Paris) – oamenii normali au refuzat să se lase intimidați și au ocupat celebrul Champs-Élysées. Poliția a spart geamurile câtorva dintre mașini încercând să convingă oamenii să plece. Aceștia au refuzat.

La Haga:

Alte convoaie sunt pe drum în Italia, Spania, Brazilia, Finlanda și, desigur, Statele Unite ale Americii.

Redacția
Redacția Freedom Alternative