Cioloș și poporul PLUS, comunism ne-o adus

Nu trece săptămână fără să primim minimum un puseu extremist din zona PLUSR, ascuțind astfel competiția dintre DEMOS și PLUSR pentru titlul de ”partidul establishment-ului de la Stânga PSD-ului”.

Dacă mai țineți minte, acum nu multă vreme, însuși don’ Cioloș ne făcea pe toți securiști confundând probabil cercul său de prieteni cu poporul român.

Tipul ăsta de confuzie e foarte obișnuit la Stânga. Acum două zile și Dragnea a insistat că PSD e poporul român la scară mai mică.

Dar dacă de Dragnea toată lumea știe că e de porc, despre PLUSR încă ni se mai vând mitologii din astea simpatice cum că, vezi doamne, ei n-ar fi chiar așa. Ba chiar în unele cercuri încă se mai vinde de bună gogoașa că PLUSR ar fi de Dreapta 😂

În fine, dacă pe comuniști n-are rost să încerci să-i convingi – și la comuniști îi includ și pe ăia autodeclarați ”liberali” dar care insistă că Venezuela nu e socialism; dacă pe ăia n-are rost să încerci să-i convingi, e totuși important pentru oamenii normali să fie informați că la PLUSR mentalitatea marxistă clasică e cât se poate de vie.

Oana-Maria Bogdan, fostă secretar de stat în Ministerul Culturii pe vremea lui Dacian Cioloș, și al cărei CV include doar lucrat la Stat și o firmă proprie care totally n-are contracte pe bani publici… dânsa vrea acum să ne elibereze pe toți de proprietate. Să ne înțelegem, duduia e membră în conducerea centrală a PLUS, descrisă drept cofondatoare în cercurile lor – deci nu vreun agitator mărunt.

Hai să ne-nțelegem: nici măcar Ana Pauker nu vorbea chiar așa. Până și Anucika avea o oarecare reținere în a propune direct abolirea proprietății – dar Oana-Maria Bogdan n-are problema asta.

Desigur, dacă-i sugerăm Oanei o excursie la Sighetu Marmației – de preferință cu forța – suntem niște năuci răutăcioși. Iar dacă amintim că ideea asta – de a aboli proprietatea – are deja vreo 120-ish de milioane de victime și alte minimum 200 de milioane de suflete năruite dar care au avut norocul să nu moară pentru că sistemul s-a prăbușit între timp… dacă-i amintim asta Oanei, desigur, suntem niște talibani. Sau „diabolizăm pe cei din afara tribului” ca să cităm un socialist liberal în viață.

S-a speculat că print screen-ul ar putea fi fake news – așa că am făcut și eu unul – cu tot thread-ul, în context.

De altfel chiar și G4Media a raportat despre incident iar din articolul lor aflăm că doamna Bogdan (sper să nu se supere că-i prezum genul) nu doar că dorește să abolească proprietatea, dar dorește și abolirea agriculturii – arătându-ne că dânsa nu e doar comunistă, dar și anarho-primitivistă.

Mă rog, tot anarho-primitivismul e cu limită. Căci în CV-ul doamnei de pe site-ul Ministerului Culturii găsim doar job-uri la Stat și ONG-isme de 2 lei vechi. Anarchism for thee, cushy State jobs for me, cum ar veni.

Proletari din toate colțurile, uniți-vă! Sau ceva de genul ăsta. Fi-mi-ar silă!

Lucian Vâlsan on Youtube
Lucian Vâlsan
Not particularly nice. Mostly libertarian-conservative. Founder of the Freedom Alternative Network.